Jak w temacie, zainstalowałem FLdigi i gdy uruchamia się program - konfiguracja "FLdigi configuration wizard" po dwóch sekundach wyskakuje okno "Wystąpił błąd z aplikacją Fast Light Digital Modem Application..." co jest tego przyczyną że tak się dzieje ?? Pobrałem ponownie soft ze strony i ponownie go zainstalowałem i dziej się to samo
Spróbuj system postawić na nowo, win, mac, lin nie wiem co tam masz (błąd lub brak jakiejś składowej w systemie). Spróbuj też wyłączyć prog antyvirusowy, może masz (heurystyczny) i spróbować ponownie. Jak to Windows, to ani nie zastanawiaj się tylko formacik i postaw system na nowo.
Mariusz, zrobiłem Deactivate antyvirusa i zaczęło działać, ponownie aktywowałem antyvirusa i dalej chodzi hmmm może to on robił jakiś kogiel-mogiel z FLdigi
Coś mnie podkusiło i z Fedory powróciłem na Debiana. Przy próbie uruchomienia Fldigi (zainstalowane z repo) wywala błąd E: getMenuItem: FIXME: could not find menu "C&ountries" ktoś może spotkał się z podobnym problemem?? Wuj google niewiele odpowiada
Coś mnie podkusiło i z Fedory powróciłem na Debiana. Przy próbie uruchomienia Fldigi (zainstalowane z repo) wywala błąd E: getMenuItem: FIXME: could not find menu "C&ountries" ktoś może spotkał się z podobnym problemem??
Tak jakby mu brakowało jakiegoś pliku ze spisem Countries.
Ściągnij precompilowaną wersję i zobacz, czy jest tak samo.
A ja właśnie pod ubuntu miałem działające fldigi instalowane z repo. Po uaktualnieniu ze strony w1hkj nie uruchamia się. W terminalu podaje brak libportaudio.so.2 ... i już nie wiem co dalej. Może dobry ham pomoże.
"Audire multa, loqui pauca" "Słuchać dużo, mało mówić" 145.287.5
Deinstalacja pozostawi pliki konfiguracyjne nie tknięte, ale na wszelki wypadek, szczególnie kiedy usuwamy pakiet z opcją -purge warto zrobić kopie katalogu ~/.fldigi
edit: spóźniłem się chwilkę bo widzę że Kolega już opanował systuację.