Tak jak w temacie , szukam schematu prostego trx'a CW na 20 m (może 17m), jak by te 5w maial to by było super. Nie moge jakos niczego konkretnego w necie znaleźć oprócz oferowanych kitów z za wielkiej wody.
Aquarius to już chyba projekt zakończony, A libra z tego co rozmawialem z Włodkiem nie bardzo coś na 20 m. Z czymś jest problem ale nie pamiętam już co.
Popytaj Kolegów, może komuś została płytka do Aquariusa i zechce się pozbyć. Mam to radio zrobione kilka lat temu i fajnie pracuje. To może Piligrim? Na cw też pracuje ale konstrukcja bardziej zaawansowana. Akurat go robię.
Do Taurusa to chyba jeszcze ma. Do libry zostało parę sztuk. A wracając do Taurusa to ja już tego sobie nie zrobię Poskładać, zestroić ok, ale dobudować CW to juz nie dla mnie
Płytki kupiłem na spotkaniu ŁOŚ w tym roku. Nie mam jeszcze wszystkich ale zamówiłem część. Od czasu do czasu na forum home made Ktoś się zgłasza, że można zamówić. Słuchałem na tym radiu w czasie spotkania, rewelacja.
Kosztu dokładnie nie znam. kupiłem wczoraj scalaka do syntezy (140zł) w Hong Kongu. Jest na płycie głównej 17 scalaków, nie są drogie ale trzeba dobrać kondensatory pod względem pojemności w przesuwniku fazowym. Poczytaj forum, bo są tam dokładne opisy i dość dokładne. Jest tam trochę montażu SMD, więc jeśli jesteś początkującym konstruktorem, to zacznij od Taurusa.
Złożenie to nie problem, zarówno SMD jak i przewlekane elementy. Z tego co się zorientowałem to strojenia w porównaniu do Taurusa praktycznie nie ma. Za to dobieranie elementów no i te nieszczęsne scalaki z którymi jak poczytałem jest problem - w sensie zdobycia.
Rafał, gdybyś był zainteresowany minikitem do Aquarius`a to napisz do mnie maila. Zrezygnowałem z budowy i posiadam kompletny minikit od Włodka SP5DDJ.