Czy ktoś z kolegów może podpowiedzieć czy warto jeszcze kupić IC-745 Zdaję sobie sprawę że jest to radyjko które ma prawie 30 latek. Ale interesuje mnie opinia czy warto i do jakiej kwoty. Może ktoś ma takie albo miał i powie jakie ma wady, zalety.
Na Twoim miejscu nie inwestowałbym w takie starocie, a radio będzie tyle warte ile ktoś jest w stanie zapłacić. Będziesz mieć problemy z zimnymi lutami, wysychającymi elektrolitami itp. Lepiej w coś nowocześniejszego zainwestować.
W latach 1995-2000 pracowałem na IC-730, potem do 2002 na IC-735, do 2006 na IC-746, ostatnio mam IC-746PRO. WSZYSTKIE BYŁY OK. Nie znam IC-745 ale sądzę, że są bardzo podobne. Wszystko zależy ile chcesz wydać kasy. Powodzenia. Jurek
Rozumiem wasze wypowiedzi na temat staroci, ale to radyjko mogę kupić za kwotę ok 800 zł, wiem że jest to stara konstrukcja, a nowe to kosztują kilka razy więcej. Kupując na allegro np.: słynnego antka za 250 - 400 zł to takie radyjko wydaje mi się w dobrej cenie. Nie miałem nigdy radyjka na KF i szukam czegoś taniego. Zastanawiałem się co można kupić jako alternatywę za kwotę powiedzmy 1200 do 1300 zł i tu liczę na Waszą pomoc. Pozdrawiam Piotrek
Piotr,wstrzymaj się z bólami,zaoszczędź sobie trochę kasy i kup radio wykonane w nowej technologii,może jakieś dogodne raty,przemyśl sprawę na spokojnie. Pozdrawiam ___________ Greg,SP2LIG
Nie zapominaj że stare jest dobre wino i skrzypce,reszta bez komentarza. Pozdrawiam ___________ Greg,SP2LIG
Cześć SP2LIG ! Tu SQ2ZD. Nie mam w moim IC-745 sprawnego nadajnika bo padł DRIVER. Ale pewnie już niedługo się odezwę.Odbiornik pracuje normalnie i od czasu do czasu Ciebie słyszę.Narazie tyle. Zygmunt - SQ2ZD.