A ja bym chciał jeszcze elementy dyskretne. Nie chce mi się latać po sklepach i szukać. ATMEGE, wyświetlacz, goldpiny, ledy i te switche mam, ale reszta by się przydała. Ile mam przelać w takim wypadku?
Jest dostępny nowy soft dla SkoTraka. Zmiany: - Zmiana opisów w menu, - wyeliminowanie problemów ze współpracą z niektórymi gps-ami, - usunięcie błędów przy edycji niektórych parametrów, - wybór między podawaniem na wyświetlaczu szerokości i długości geograficznej a szybkością wysokością i azymutem. - Dodany kompas przy wyświetlaniu szerokości i długości, - Dodanie możliwości zmiany trzech progów prędkości i czasów od niej zależnych. - Możliwość zmiany kąta przy których SmartBayconing zaczyna reagować. - Szybka zmiana statusu za pomocą jednego przycisku a następnie natychmiastowe wysłanie zmiany.
Mariusz, warto. Bierz się do pracy :-) Ja od jakiegoś tygodnia podróżuję ze skotrakiem, niedługo doczeka się wodoszczelnej obudowy i wyląduje w takim małym chińskim skuterku - zabawa przednia :-) Wieczorem wyślę fotki jak to u mnie wygląda. 73!
Adam SQ7LRX
SP7.info to aktualne informacje dla radioamatorów z okręgu wywoławczego SP7
To ja pokażę swojego SkoTraka: http://adamk.lava.pl/2010/08/skotrak-im-trackable-now/. Ze względu na wielkość i oszczędną w formie budowę, uznajmy że to SkoTrak, wersja czołgowa. Zobaczymy na ile uda się to uwodoszczelnić do zastosowania na dwóch kółkach.
Adam SQ7LRX
SP7.info to aktualne informacje dla radioamatorów z okręgu wywoławczego SP7
aaaaa można nabyć takie cudo w stanie gotowym do działania za odpowiednie wynagrodzenie pieniężne - o taka wersja dla "upośledzonych" manualnie i technicznie
SQ5OMU Konrad można mnie spotkać na 439.350 MHz i 145.575 MHz FM - Wawa, oraz APRS.Fi i D-Star 434.900
Jest nowy soft z dodaną funkcjonalnością podawania bieżącego lokatora w którym znajduje się SkoTrak. Poprawiono parę błędów. Zainteresowanych nowym softem proszę o kontakt mailowy.