SQ4O pisze:
Bardzo nie lubię niedomowień, tym bardziej siania nieprawdziwych informacji więc pytam - gdzie zawarłem informację pt. "Jak Rafał napisał, już nie będzie pracował na tym paśmie" ???
Witaj Rafale,
Super robisz robotę prawie każdego dnia na pasmach!
Co do wyjaśnienia, żeby nie było żadnych wątpliwości: w swojej wypowiedzi odnosiłem się do wcześniejszego wpisu, w którym zamieszczone były dwa świetne filmy z łączności z Tobą na 21 MHz (15 m).
Rzeczywiście, nie napisałeś wprost, że nie będziesz już pracował na paśmie 15m. Tak zrozumiałem jednak Twój wcześniejszy wpis, w którym pisałeś o uszkodzeniu głównej anteny oraz anteny na 6 m i o tym, że obecnie dysponujesz odbudowanym dipolem 80/40 + 20 m. Oto on:
SQ4O pisze:
(...)
Stan fizyczny na dzień dzisiejszy jest taki, że główna antena którą udało się przywieść jest mocno uszkodzona tak jak i antena od 6m. Wiatr (maksymalny, zanotowany 48,7m/s) oraz opady marznącego deszczu zrobiły swoje. Uszkodzony był również dipol na 40/80m. Obecnie dysponuje tylko odbudowanym dipolem 80/40+20.
Pozdrawiam.
Rafał Mazur SQ4O
HF0PAS - 50 Polska Wyprawa Antarktyczna
Być może po prostu zbyt daleko poszedłem w interpretacji tego, co napisałeś, zwłaszcza że sytuacja na miejscu może się przecież zmieniać. Tak czy inaczej, masz rację, że wprost tego nie napisałeś. Przepraszam za to nieporozumienie i mam nadzieję, że teraz wyjaśniłem, skąd wzięła się moja wypowiedź.
Pozdrawiam i powodzenia!
Armand