Panowie pytanie do posiadaczy tego radia.Jak długo trwa u was połączenie z satelitami gps.U mnie gdy trzymam radio w ręku nie łapie połączenia nigdy.Musze postawić radio w wolnej przestrzeni i wtedy po minucie połączy się.Czy u was łapie fixa z ręki?
Miałem taką przypadłość z pierwszym egzemplarzem Anytone 878. Łapał fixa tylko na otwartej przestrzeni. W budynku, przy oknie nie było szans. W samochodzie także był problem. Urządzenie zostało wymienione przez sprzedawcę i w powyższych przypadkach nie ma problemu z odbiornikiem GPS.
Czyli nikt z 300 osób ,które obejrzały ten wpis nie potrafi włączyć GPS w 878 i sprawdzić czy działa z ręki czy nie?Czy to takie trudne, bo nie rozumiem braku odpowiedzi.
Miałem jakiś czas temu 878 w ręku w celu skonfigurowania dla kolegi. Wersja z analogowym APRS tylko w torze nadawczym. TRX z własnego GPS nadawał pozycję tylko z balkonu lub poza budynkiem. Tak poza tematem audio w DMR zauważalnie lepsze jak GD-77 czy DM-1801 z opcjonalnym firmware.
Czy wam Panowie łapie fixa gdy trzymajcie radio w ręku podczas spaceru?
Kolego, napisałem Ci, że proponuję urządzenie wymienić. Oczywiście mam starszy model, ale jak znam życie, to komponenty i podstawowa budowa urządzenia jest w 90-95% zbliżona.
Czyli nikt z 300 osób ,które obejrzały ten wpis nie potrafi włączyć GPS w 878 i sprawdzić czy działa z ręki czy nie?Czy to takie trudne, bo nie rozumiem braku odpowiedzi.
Tak, łapie fixa z ręki
Cezary sp7ukl (ex sp2ukl) Sklep dla krótkofalowców: https://www.HamRadioShop.pl Autoryzowany dystrybutor Nagoya, AnyTone, Baofeng, Zastone, Wouxun, TYT ---------------- "Alea iacta est"