sp7xft pisze:
Właśnie zajrzałem na stronę "przemienniki.net" i...doznałem szoku! Co to ma być? Przecież tu brakuje większości funkcjonalności, które miał stary portal! Poprzednio można było wyszukiwać przemienniki wg kilku kryteriów, np. częstotliwość. Info o konkretnym przemienniku zawierało mnóstwo danych - teraz tego nie ma.
"SP5RT pisze:
...Pierwszym kluczowym krokiem w odświeżeniu serwisu było przejście z przestarzałej wersji PHP 5.x na współczesne rozwiązanie...."
A jakie będą kolejne kroki? Czy wróci istniejąca poprzednio funkcjonalność? Jako użytkownika nie interesuje mnie technologia "stojąca za serwisem" a jego użyteczność. Jaki to "postęp", kiedy ta funkcjonalność jest ograniczona? Czy ktoś może ma wiedzę "o co chodzi z tą migracją?"
Odpowiadając na zadane pytania.
Pierwszy krokiem było "umożenie" długu technologicznego i zbudowanie pierwszej publicznej wersji. W ramach funkjonalnosci które były na początek w naszej ocenie niezbędnę, był formularz zgłoszenia zmian i panel zarządzania aby zbudować aktualną bazę danych przemienników. Minimum do jej prezentacji to mapa.
Znane funkcjonalności niedługo wrócą, obecnie pierwsze na liście jest narzędzie exportu danych do xls,csv, adm itd. W kolejnych odsłonach wróci przez wielu przywoływana "lista"
Jednak jak to w przypadku projektów rozwijanych pro publico bono, nie są one realizowane na akord i nie da się wszystkiego naraz zrobic.
Jeśli masz jakieś pomysły lub sugestie na temat rozwoju, to zapraszam do kontaktu bezpośrednio na adres przemienniki@pzk.org.pl
Członek Prezydium ZG PZK ds. Innowacji i Public Relations