W latach 90tych, podjechałem do tego obiektu w Wiejcy koło Kampinosu zapytać co to jest i do czego służy. Chodzi o obiekt przekazujący sygnał z Warszawy do wieży w Konstantynowie. Pamiętam że wyszedł do mnie mężczyzna mieszkający tam i zapewne opiekujący się tym obiektem. Zaczęliśmy rozmawiać o maszcie, antenach itp. To było w zamierzchłych czasach. Pan opowiadał mi też wtedy o krótkofalarstwie i nawet pokazywał karty QSL. Czy ktoś z kolegów krótkofalowców kojarzy znak tego kolegi? Może jest on na tym forum?
Na razie udało mi się znaleźć że prawdopodobnie chodzi o: inż Zygmunta Grzelaka, który od 1996 roku był na obiekcie SLR Wiejca. Lub kogoś kto był tam przed nim. Bo nie pamiętam, czy trafiłem tam w 1995, czy. 1996 roku.
Prawdopodobnie tak, choć nie mam pewności, czy to było w roku 1995 czy 1996. On w 1996 roku pojawił się w Wiejcy. Możliwe że poszukuję jego poprzednika. Może ktoś zna osoby zajmujące się tym obiektem?
Tyle mi się udało ustalić samodzielnie. Teraz pytanie czy poznałem pana Grzelaka, czy jest poprzednika w Wiejcy. No i czy p. Grzelak miał znak i jaki? ,)
W latach 90tych, podjechałem do tego obiektu w Wiejcy koło Kampinosu zapytać co to jest i do czego służy. Chodzi o obiekt przekazujący sygnał z Warszawy do wieży w Konstantynowie. Pamiętam że wyszedł do mnie mężczyzna mieszkający tam i zapewne opiekujący się tym obiektem. Zaczęliśmy rozmawiać o maszcie, antenach itp. To było w zamierzchłych czasach. Pan opowiadał mi też wtedy o krótkofalarstwie i nawet pokazywał karty QSL. Czy ktoś z kolegów krótkofalowców kojarzy znak tego kolegi? Może jest on na tym forum?
SQ5AM - chyba wiem o kogo chodzi, czy o Zdzisława - on tam pracował i mieszkał w końcówce lat 90 -tych.- znaku kolegi nie ma w spisie UKE. Też byłem u niego kiedyś w odwiedzinach. W spisie pracowników podanym na linkowanej stronie - nie ma go - może dlatego że to skład ekipy z Konstantynowa.
Reklama
Szukam kontaktu/znaku krótkofalowca T#535608 mieszkającego w SLR Wiejca koło Kampinosu