Chodziło mi o kolory w oknie , gdzie pojawia się "rozmowa" otrzymana od korespondenta. np znak ze stacją, z którą już miałem łączność jest na czarno, ale inne kolory??
Witam serdecznie, Czy ktoś wie jak zmusić moduł kontestowy do logowania w czasie UTC??? Pomimo szczerych chęci mój loguje w czasie lokalnym??? A może to u mnie coś "skopane"??? Pozdrawiam, Dominik
Zmianę czasu w module można zmienić stawiając ptaszka obok pola "Rozdział" pojawi się podświetlony plusik i masz możliwość dodania/odjęcia czasu klikając w polu obok. Przyznaję że tłumaczenie pola na "Rozdział" jest nieszczęśliwe i zostanie to zmienione na "Różnica" Dominiku pozdrawiam i życzę powodzenia w zawodach.
Dzięki Jurku z odpowiedź, Oczywiście kombinowałem z tym "Rozdziałem" ale tak nieskutecznie, że zawsze zanaczałem "V" "+" a wystarczyło nic nie zaznaczać i zmienic na 2 h Chyba przemęczenie daje znać o sobie Vy 73! de Dominik
Pod tym adresem została umieszczona zaktualizowana wersja pliku językowego http://sp9izm.kalety.net/polski.zip Wystarczy pobrać - rozpakować , zastąpić plik o tej samej nazwie w katalogu głównym logu i ponownie uruchomić program. Ostatnia aktualizacja 04-04-2010 dotyczy wersji V3.20 logu. Jest również do wyboru zmodyfikowana przez Andrzeja SP5NMJ wersja pliku językowego.
dodano i troszkę poprawiono wykaz polskich dyplomow do logera UR5EQF v3.21. pliki do zaimportowania umieszczone są na mojej stronie w zakładce serwer ftp ewentualne korekty bedą nanoszone na bierząco - uaktualnienia wciaż trwaja
ps w danej chwili moze być 1 osoba na serwerze ftp
pozdrawiam sq4jen ===================== www.sq4jen.tk pass do ftp: sq4jen
Mam prośbę do kolegów odnośnie UR5EQF_log.a szczególnie do kol sp9izm Zainstalowałem ten program i bardzo mnie zainteresował mam tylko jeden kłopot gdyż nie mogę nawiązać współpracy z moim TRX-em . Mój TRX to Icom IC-738, podobny w zasadzie do IC-736. UR5EQF-LOG wymaga do konfiguracji OMni-Rig. Tenże nie posiada pliku ic-738 ani 736.ini. i w żaden sposób wykorzystująć inne pliki np od ic-737 i zmieniając w trx'ie adres w ustawieniach na odpowiedni do ic-737 nie mogę połączyc komputera z trx. Wiem że kol sp9izm ma wkład w programowaniu tego loga. Czy mógłby mi ktos podpowiedziec, pomóc w ustawieniach?
Witam czy ktoś może mi podpowiedzieć jak zmusić ten program aby sterował radiem Kenwood TS850S. Zainstalowałem ten program do logowania i powiem że całkiem mi się podoba ale nie mogę sobie poradzić ze sterowaniem radia. Radyjko do kompa podłączone jest za pomocą interfejsu produkcji kolegi SP1BKS. Jeśli ktoś może mi pomóc to będę bardzo wdzięczny.