pozostaw tak jak jest w standardzie - nie kombinuj - jeśli polutowałeś właściwie i masz właściwy soft ruszy od ręki. Jak nie masz softu to zassij ode mnie ze strony.
Cezary sp7ukl (ex sp2ukl) Sklep dla krótkofalowców: https://www.HamRadioShop.pl Autoryzowany dystrybutor Nagoya, AnyTone, Baofeng, Zastone, Wouxun, TYT ---------------- "Alea iacta est"
Problem rozwiązany... Kabel do programowania wykonałem sam w oparciu o moduł CH340, lecz standardowo nie zadziałało. Dodałem diodę pomiędzy TR a RX katodą do TX i działa.
Może jednak któryś z Kolegów uporał się z połączeniem radia przez USB-to-TTL. Obecnie przewód skręcony wg instrukcji IZ3ZVO jednak zarówno CHIRP jak i program pod AT-778 nie odczytuje danych z radia. Radio przechodzi z PC MODE po czym program wyświetla komunikat "Chceck Conection" lub "Unsupported Model"
Niestety. Rozwiązanie z diodą w moim przypadku nie działa. Wstawiałem ją między TXD a RXD katodą w stronę radia i odwrotnie. Bez rezultatów - check connection. Zmiana BAND w programie również nie pomaga. Zostaje programowanie ręczne
Marcin, 73!
Kabel do programowania CRT Micron/Anytone T#484447