Jezeli masz nadal pracowac takze duzo na emisjach cyfrowych to zdecydowanie IC-7300. Zaleta podejrzenia na lcd spektrum sygnalu przy nadawaniu do duza zaleta i pomoc
Jezeli masz nadal pracowac takze duzo na emisjach cyfrowych to zdecydowanie IC-7300. Zaleta podejrzenia na lcd spektrum sygnalu przy nadawaniu do duza zaleta i pomoc
A jakaż to zaleta i pomoc patrzeć przy nadawaniu na lcd spectrum. Możesz to rozwinąć w czym to pomaga i co to daje ???
Przy odbiorze to może aby się wstroić w korespondenta, ale i to nie jest konieczne gdyż wodospad tyle że na ekranie komputera ma praktycznie każdy program do emisji cyfrowych.
Jednak po grubszym zastanowieniu postanowiłem postawić na zakup nowego Radia. Teraz pozostaje wybór radia i sklepu (jaki polecacie ?)i raczej odbiór osobisty. Moje typy : 1. TS 590 SG(nie przypadkowo umieściłem na pierwszym miejscu) 2. IC 7300 3. FT 1200 DX
A jakaż to zaleta i pomoc patrzeć przy nadawaniu na lcd spectrum. Możesz to rozwinąć w czym to pomaga i co to daje ???
Przy odbiorze to może aby się wstroić w korespondenta, ale i to nie jest konieczne gdyż wodospad tyle że na ekranie komputera ma praktycznie każdy program do emisji cyfrowych.
Ano zaleta jest taka ze wiesz co to znaczy przesterowany sygnal na wyjsciu nadajnika. A co ogladasz na wodospadach w tych programach do emisji cyfrowych, skad bierzesz sygnal ?
Dziękuję serdecznie za podpowiedzi, uzyskałem niezły rabat na FT 1200 Dx + md 100 ax + scu-17 w Con Spark. To nie kenwood ale miałem okazje pracować na tym radiu i odbiornik jak najbardziej dopowiada moim oczekiwaniom.
Ja też życzę bezawaryjności a do kolegów obytych z tematem mam pytanko przy okazji lektury. Co takiego ma ogromny wpływ na ceny TXów w Polsce? TS930S u nas 5-7tys.zł, w świecie 320-600USD! http://www.ebay.com/itm/Kenwood-TS-930S-Radio-Transceiver-/201802100405
no nie wiem gdzie widziałeś 5-7tyś.zł, coś Ci sie musiało pomylić ja z dwa dni temu widziałem na naszej giełdzie bodaj za 2,3 tyś,
powodzenia
Jurek ------------------- od czasu jak znam alfabet Morsa nie mogę słuchać padającego deszczu, wczoraj wołał mnie na drinka, trzy razy, i to po imieniu, (nie moje :-))