Po dłuższej przerwie związanej z "papierkologią", Kamil SQ8ISJ uruchomił ponownie przemienniki znajdujące się w RTCN Łosice-Chotycze. Częstotliwości bez zmian. Może być jednak zauważalne pogorszenie czułości odbiornika przemiennika SR8D, związane z uruchomieniem na tym obiekcie emisji MUX8 na kanale 9 (205 MHz) z mocą 10 kW.
SR8D przez ostatnie dni ladnie bylo slychac @ KO02PD
Maciej "Miles" Muszalski SQ5EBM / SN5V QRV: Lokalnie najczęściej na 145.500 Przemiennikowo najczęściej na SR5WZ. YT: http://www.youtube.com/user/sq5ebm
Chyba jezusowa cyfra najmniej popularna? Sa juz jakies przemienniki umozliwiajce lacznosc miedzy 3ma systemami?
Maciej "Miles" Muszalski SQ5EBM / SN5V QRV: Lokalnie najczęściej na 145.500 Przemiennikowo najczęściej na SR5WZ. YT: http://www.youtube.com/user/sq5ebm
Keep going' ;-) W Wawie juz cos takiego jest? To fajnie... MOze kiedys... moze kiedys.
wpis edytowany 13.01.2017 19:43:49
Obecnie mając radio cyfrowe nawet w Wa-wie można z jednej cyfry gadać z userem innej. Oczywiście nie tak swobodnie przez połączenia w ramach jednego systemu.
Po tym jak już wiele miesięcy temu zamilkł ripiter na 70cm to dzisiaj też SR8D. Wg. niepotwierdzonych doniesień Koledzy zdążyli już ogłosić "żałobę". Jakieś wieści?
Jakakolwiek forma życia na planecie Ziemia aby przetrwać ( z wyjątkiem większości roślin) żywi się unicestwianiem innego rodzaju życia.My ludzie robimy to od poczęcia. - Niewytłumaczalny jest jednak fakt unicestwiania się w ramach jednej rasy: LUDZKIEJ.ja Pozdrawiam Andrzej.
Jak nikt nic nie informuje to melduje , że dziś od rana hula A już chciałem przyspieszyć prace nad uruchomieniem nadajnika na QO100 (to też przemiennik tylko trochę wyżej stoi) A tak na spokojnie
wpis edytowany 26.11.2019 14:32:25
Jakakolwiek forma życia na planecie Ziemia aby przetrwać ( z wyjątkiem większości roślin) żywi się unicestwianiem innego rodzaju życia.My ludzie robimy to od poczęcia. - Niewytłumaczalny jest jednak fakt unicestwiania się w ramach jednej rasy: LUDZKIEJ.ja Pozdrawiam Andrzej.
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu, a że ten jest w miarę na wierzchu to pozwoliłem sobie "odkopać trupa". Pytanie: Czy ktoś coś wie na temat ponownej aktywacji sr8d, który pod koniec października został wyłączony ze względu na ważność pozwolenia?
Witam, nie chciałem zakładać nowego tematu, a że ten jest w miarę na wierzchu to pozwoliłem sobie "odkopać trupa". Pytanie: Czy ktoś coś wie na temat ponownej aktywacji sr8d, który pod koniec października został wyłączony ze względu na ważność pozwolenia?
Cześć, właśnie dzisiaj Koledzy zrobili nam swiateczny prezent i SR8D NADAJE !!!
Dzięki kolego za info, nawet nie wiesz jak mnie cieszy ta wiadomość na święta Faktycznie oba przemienniki odbieram już, także dzięki kolegom opiekunom tych przemienników za prezent na święta