Reklama
#2371958 19.12.2016 17:18:04
Dostałem informację od znajomego architekta, że zmieniły się przepisy i stawianie masztów antenowych na budynkach nie wymaga pozwolenia na budowę i to niezależnie od ich wysokości...
Kod Q - nie mów do mnie kotku HAMie jeden!
#2371972 19.12.2016 18:03:05
I jak jest teraz?
Można postawić 40m maszt w swoim ogródku bez pozwolenia?
Dotychczas było że 3m, chyba że maszt flagowy?
To chyba link do dyskusji n.t. temat sprzed roku.
http://sp7pki.iq24.pl/default.asp?grupa=3538&temat=412406
To znaczy że weszły te przepisy? bo z tamtego wątku jakoś wynikało że utknęły w komisji?.
Można postawić 40m maszt w swoim ogródku bez pozwolenia?
Dotychczas było że 3m, chyba że maszt flagowy?
To chyba link do dyskusji n.t. temat sprzed roku.
http://sp7pki.iq24.pl/default.asp?grupa=3538&temat=412406
To znaczy że weszły te przepisy? bo z tamtego wątku jakoś wynikało że utknęły w komisji?.
wpis edytowany 19.12.2016 18:10:14
(((73))) Marcin.
Słucham na DMR TG-26056 i 2605 i FM SR5RR. ID: 2605142-portable lub 2605153-home
Warszawa KO02OE, VOT PZK 73
KF: FTDX101D, FT-817ND, FT897, IC735, IC706, FT991, IC7000, UNIDEN2020,
HM: QCX, Forty-9er,uBitX, Pilgrim, Kacper 40m, Taurus 40m,
UKF: Motorola MCX100, Radmor FM315K, IC211E, Intek HR2040, TM-218, QYT KT-8900 i KT8900D, TYT DM380, RT320. Baofengi UV-5R, UV-B6, UV82. FT-817ND, Radioddity GD-77, TYT DM-9600, TYT DMUV380, Anytone D868UV, Anytone D578UV PRO, Anytone D878UV, FT290RII, DM1701, RT-4D
PA: IC2KL(500W), Tuner: LDG600 ProII, LDG11ZPro.
ANT: Multiband InVee, GP7DX, Slooper 160m, Lafayette UV300 i uv200, InV L na samochodzie.
((( NIGDY NIE PRZEKRACZAM MOCY LICENCYJNEJ )))
Niema głupich pytań, spotyka się niezbyt mądre odpowiedzi.
Słucham na DMR TG-26056 i 2605 i FM SR5RR. ID: 2605142-portable lub 2605153-home
Warszawa KO02OE, VOT PZK 73
KF: FTDX101D, FT-817ND, FT897, IC735, IC706, FT991, IC7000, UNIDEN2020,
HM: QCX, Forty-9er,uBitX, Pilgrim, Kacper 40m, Taurus 40m,
UKF: Motorola MCX100, Radmor FM315K, IC211E, Intek HR2040, TM-218, QYT KT-8900 i KT8900D, TYT DM380, RT320. Baofengi UV-5R, UV-B6, UV82. FT-817ND, Radioddity GD-77, TYT DM-9600, TYT DMUV380, Anytone D868UV, Anytone D578UV PRO, Anytone D878UV, FT290RII, DM1701, RT-4D
PA: IC2KL(500W), Tuner: LDG600 ProII, LDG11ZPro.
ANT: Multiband InVee, GP7DX, Slooper 160m, Lafayette UV300 i uv200, InV L na samochodzie.
((( NIGDY NIE PRZEKRACZAM MOCY LICENCYJNEJ )))
Niema głupich pytań, spotyka się niezbyt mądre odpowiedzi.
#2371975 19.12.2016 18:12:49
sp5iou pisze:
Mamy jakiś link do tej książki?
Mamy jakiś link do tej książki?
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19940890414
"Prezydium zapoznało się z wnioskiem Marka SP9UO, w którym domaga się podjęcia przez Prezydium działań przeciwko osobom szkalującym PZK, a szczególnie przeciwko członkom organizacji. Takie działania będą podjęte po zasięgnięciu opinii prawnej."
To mówiłem ja, "unlis i ukrywający coś, wstydzący się swojego znaku, człowiek z ulicy, losowa osoba z internetu, element, ignorant i darmozjad, anonimowy pirat, konfident, donosiciel, do d**y".
To mówiłem ja, "unlis i ukrywający coś, wstydzący się swojego znaku, człowiek z ulicy, losowa osoba z internetu, element, ignorant i darmozjad, anonimowy pirat, konfident, donosiciel, do d**y".
#2371986 19.12.2016 18:34:30
Na moje oko po staremu, maszt wolnostojący, pozwolenie na budowę.
Cyt."
Art. 29. 1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa:
...
{nic o masztach}
...
2. Pozwolenia na budowę nie wymaga wykonywanie robót budowlanych polegających na:
...
15) instalowaniu urządzeń, w tym antenowych konstrukcji wsporczych i instalacji radiokomunikacyjnych, na obiektach budowlanych;
...
Art. 30. 1. Zgłoszenia właściwemu organowi wymaga, z zastrzeżeniem art. 29 ust. 3 i 4:
...
3) budowa ogrodzeń o wysokości powyżej 2,20 m i wykonywanie robót budowlanych polegających na instalowaniu:
b) urządzeń o wysokości powyżej 3 m na obiektach budowlanych;
...
"
Cyt."
Art. 29. 1. Pozwolenia na budowę nie wymaga budowa:
...
{nic o masztach}
...
2. Pozwolenia na budowę nie wymaga wykonywanie robót budowlanych polegających na:
...
15) instalowaniu urządzeń, w tym antenowych konstrukcji wsporczych i instalacji radiokomunikacyjnych, na obiektach budowlanych;
...
Art. 30. 1. Zgłoszenia właściwemu organowi wymaga, z zastrzeżeniem art. 29 ust. 3 i 4:
...
3) budowa ogrodzeń o wysokości powyżej 2,20 m i wykonywanie robót budowlanych polegających na instalowaniu:
b) urządzeń o wysokości powyżej 3 m na obiektach budowlanych;
...
"
"Pani kierowniczko, czy ja palę? ja palę cały czas."
73! Waldek
73! Waldek
#2372295 20.12.2016 15:52:12
Art29 mówi o pozwoleniu na budowę (wykonaniu prac), a artykuł 30 tylko nakazuje zgłoszenie takich prac, nic nie mówi o pozwoleniu.
SP6MI | TS-870 + MC-60A + HS-5 | Delta SP7LA | IC2730E | X-200
#2372374 20.12.2016 18:44:43
No dobra, a co jak na maszcie powieszę naszą flagę i antenę ?
Jurek
144.550.000 MHz. FM & DV.
144.550.000 MHz. FM & DV.
#2372426 20.12.2016 20:45:39
SQ9GIW pisze:
No dobra, a co jak na maszcie powieszę naszą flagę i antenę ?
No dobra, a co jak na maszcie powieszę naszą flagę i antenę ?
Będziesz miał na maszcie flagę i antenę.
Więcej chyba nic się nie stanie.
Znasz jakiś szczególny przepis dotyczący masztów flagowych? Ja sobie nie przypominam ;-)
#2375381 29.12.2016 11:13:47
Na moje niedowidzące oko teraz trzeba szybko, oj bardzo szybko, stawiać co każdy ma do stawiania. Jutro może być inaczej. Mozna określać to rurą itp nawet bez antenki , jeśli ktoś nie zdąży zrobić antenki. Najlepiej na chałupce, która nie wymaga pozwolenia tyż.
#2375457 29.12.2016 14:30:36
antek pisze:
Dostałem informację od znajomego architekta, że zmieniły się przepisy i stawianie masztów antenowych na budynkach nie wymaga pozwolenia na budowę i to niezależnie od ich wysokości...
Dostałem informację od znajomego architekta, że zmieniły się przepisy i stawianie masztów antenowych na budynkach nie wymaga pozwolenia na budowę i to niezależnie od ich wysokości...
To nic nowego, te przepisy funkcjonują już od kilku lat i zgodnie z nimi, można na budynkach stawiać maszty dowolnej wielkości na zgłoszenie. Jak urząd w ciągu 30 dni nie wyrazi sprzeciwu znaczy, że Twoje zgłoszenie jest uprawomocnione i możesz stawiać.
Pzdr!
Reklama