Teraz se paczam w telefona i widzę że przy okazji fotografowania telewizorka z epoki kiedy szynka i masło smakowały cykło mi się coś obok. Fajne radyjko Standard'a słynącego głównie z wyrobu trxów. Na prawo patrzeć bo po lewej jest stare pisemko dla dorosłych
Jak tradycja nakazuje (świecka) niedzielny poranek na szaberplacu
Dziś stary kupił se takie 2 gerejty Złomka nie wiem po co (chyba dla uroczego displeja VFD) a browc bo u znajomej Bułgarki już są bo sezon się zaczyna.
A u jednego kloszarda taki zagatkowy gerejt o nieznanym przeznaczeniu :
A ten aparat mechaniczny to wiem co to jest bo można domyślić się znając mechanikę
Najbardziej przygnębiający widok z dziś. Oczywiście godło zabrałem ze fajansa i oparłem o jakieś drzewo może ktoś zabierze sobie
Na pocieszenie dodam że na szaberplacu po pieniądze wystarczy się pochylić
A w związku z sukcesem polskich skoczków akcent sportowy
Niby co Ciebie tak przygnębiło ?????? "Godło" z piątego zdjęcia to nic innego jak komunistyczna przeszłość(dzięki PB). Propagowanie symboli komunistycznych póki co jest w Najjaśniejszej zabronione i karane. Czym chwalisz się ???????? ____________ Greg SP2LIG
Niby co Ciebie tak przygnębiło ?????? "Godło" z piątego zdjęcia to nic innego jak komunistyczna przeszłość(dzięki PB). Propagowanie symboli komunistycznych póki co jest w Najjaśniejszej zabronione i karane. Czym chwalisz się ???????? ____________ Greg SP2LIG
SQ2LIG, ciebie chyba wychowało morze i takie są efekty tego...... po trzykroć: A KYSZ, A KYSZ, KYSZ !!!!!!!!!!
wpis edytowany 03.03.2019 15:05:41
Zdzisław sp3blp także sq3a Nestor SP OTC#328, członek PZK od 1963
Załóżmy taką sytuację. Emerytowany pracownik żeglugi międzynarodowej ,który szkolił się i pracował w czasach PRL spotyka na spacerze sponiewieraną w błocie banderę bez korony nad orłem. Co robi ?
Załóżmy taką sytuację. Emerytowany pracownik żeglugi międzynarodowej ,który szkolił się i pracował w czasach PRL spotyka na spacerze sponiewieraną w błocie banderę bez korony nad orłem. Co robi ?
2 warianty :
1 - Spluwa na nią i idzie dalej.
2 - Podnosi z brudu.
Bandera PRL :
Bandera piękna! Powiesił bym sobie w radiokabinie dla dekoracji. Ma ktoś?
Pijmy piwo jedzmy śledzie , będziem silni jak niedzwiedzie!
========================================================================================================================================================= Kiedyś u nich robiłeś za donosiciela i kapusia.A dzisiaj na nich plujesz. Nie ładnie popraw się.:lol ========================================================================================================================================================= SZANOWNE KOLEŻEŃSTWO. To jest odpowiedż którą wysłał do mnie w/w.
Uważaj kretynie co piszesz, w tym momencie naruszyłeś artykuł 212 par 1 KK. Publicznie mnie pomówiłeś i zniesławiłeś. Być może dołączysz do już pozwanych. Twój wpis został zarchiwizowany.
2 warianty :
1 - Spluwa na nią i idzie dalej.
2 - Podnosi z brudu.
Bandera PRL :
Zapewne zdajesz sobie sprawę że w/w "bandera" ma taką samą wartość jak foto nr 5. Rozszyfrowałeś znak z lewego górnego rogu ?????? Człowiek kulturalny na spacerze nie pluje, grozi to mandatem. Pomyliłeś się z szaberplacem. _______________ Greg SP2LIG