Reklama
#2121045 08.06.2015 20:01:36
Panowie organizatorzy akcji dyplomowej - czy wy jesteście poważni ?
Waszą akcję porównał bym do:

Myślę, że wszelkie komentarze zbędne.
pozdrawiam
Grzegorz
Waszą akcję porównał bym do:

Myślę, że wszelkie komentarze zbędne.
pozdrawiam
Grzegorz
wpis edytowany 08.06.2015 20:04:45
#2121065 08.06.2015 20:29:44
Kto dał szanownemu koledze prawo do krytykowania stacji SN0KURA czy naszej akcji Tytus Romek i A'Tomek? Jak się nie podoba to do wyboru:
a. zmienić częstotliwość
b. nie wchodzić na forum
c. wyłączyć komputer / radio
Jakoś kilkaset stacji zrobiło już z nami łączności więc komentarze do wpisu kolegi zbędne.
Pozdrawiam
Adam SQ1GPR / HF3TALENT
a. zmienić częstotliwość
b. nie wchodzić na forum
c. wyłączyć komputer / radio
Jakoś kilkaset stacji zrobiło już z nami łączności więc komentarze do wpisu kolegi zbędne.
Pozdrawiam
Adam SQ1GPR / HF3TALENT
wpis edytowany 08.06.2015 20:54:47
#2121095 08.06.2015 21:06:50
Nie krytykuję tylko wyrażam swoją opinię a do tego każdy ma prawo.
Róbcie co chcecie, tylko nie kompromitujcie siebie i całej społeczności krótkofalarskiej.
A może teraz tak wygląda krótkofalarska piaskownica.
pozdrawiam
Grzegorz
Róbcie co chcecie, tylko nie kompromitujcie siebie i całej społeczności krótkofalarskiej.
A może teraz tak wygląda krótkofalarska piaskownica.
pozdrawiam
Grzegorz
#2121103 08.06.2015 21:13:47
Gdzie tu kompromitacja ?. Proszę poczytać sobie życiorys autora komiksu ,który jest patriotą
a poczytny komiks nie jest durną kreskówką Marvela.
a poczytny komiks nie jest durną kreskówką Marvela.
"Panta rej" jak mawiał Demokles z Akwirynu
SR6MA w mobilku 145.350 home
#2121117 08.06.2015 21:26:52
A co ma komiks, bohaterowie i jego autor do krótkofalarstwa ?
A może ruszyć głową i jakąś bardziej radiową okazję wymyślić ?
Szkoda zaśmiecać eter, może by czas pomyśleć o zasadach HAM SPIRIT-u którego to jedną z zasad jest nie przeszkadzać innym - czytaj nie nadawać bez sensu.
pozdrawiam
Grzegorz
Szkoda zaśmiecać eter, może by czas pomyśleć o zasadach HAM SPIRIT-u którego to jedną z zasad jest nie przeszkadzać innym - czytaj nie nadawać bez sensu.
pozdrawiam
Grzegorz
#2121144 08.06.2015 21:44:41
Jak ktoś nie czytał to nie wie. Ale wystarczy popatrzyć na wklejone obrazki.
Papcio Chmiel miał pewne wizje związane z techniką i politechnizacją. Te wszystkie pomysły
futurystycznych pojazdów , Tytus oblatywacz prototypów
komputer z łączem video ....
Aż trudno uwierzyć że taki starszy gość z taką przeszłością miał takie pomysły i wyobraźnię....
A technika jest ściśle związana z tym hobby.
Papcio Chmiel miał pewne wizje związane z techniką i politechnizacją. Te wszystkie pomysły
futurystycznych pojazdów , Tytus oblatywacz prototypów
Aż trudno uwierzyć że taki starszy gość z taką przeszłością miał takie pomysły i wyobraźnię....
A technika jest ściśle związana z tym hobby.
#2121151 08.06.2015 21:50:37
Grzegorz, słowo się rzekło 
Czekam na propozycję " jakiejś bardziej radiowej okazji" ... i żeby nie zaśmiecała eteru...oraz nie przeszkadzała innym.
Czekam na propozycję " jakiejś bardziej radiowej okazji" ... i żeby nie zaśmiecała eteru...oraz nie przeszkadzała innym.
Pozdrawiam
Bogusław
Niektórzy ludzie są tak biedni, że jedyne co mają to pieniądze.
Bogusław
#2121163 08.06.2015 22:00:04
gacek1000 pisze:
Wiesiek abg nie siej popeliny ,, wszystko załatwione i legalne i tez się zgadza że papcio chmiel to nasz kolega krótkofalowiec i felietonista wydawanego kiedyś magazynu związanym naszym hobby,,,,,
jest kilku świadków co to mogą potwierdzić bo znały osobiście w/w mistrza rysunku i satyry i tu wywołam do tablicy ** SP6EBK ** Adam wystąp.......
wczorajszego wieczoru słyszałem na kf jak rozmawiał z jedna ze stacji organizatora i tez wyjaśniał ta kwestię....
wiec uderzmy do źródła niech się wypowie...............
Wiesiek abg nie siej popeliny ,, wszystko załatwione i legalne i tez się zgadza że papcio chmiel to nasz kolega krótkofalowiec i felietonista wydawanego kiedyś magazynu związanym naszym hobby,,,,,
jest kilku świadków co to mogą potwierdzić bo znały osobiście w/w mistrza rysunku i satyry i tu wywołam do tablicy ** SP6EBK ** Adam wystąp.......
wczorajszego wieczoru słyszałem na kf jak rozmawiał z jedna ze stacji organizatora i tez wyjaśniał ta kwestię....
wiec uderzmy do źródła niech się wypowie...............
A jaki ma znak? Jeśli możesz zdradzić.
#2121168 08.06.2015 22:08:11
sp8nth pisze:
pozdrawiam
Grzegorz
pozdrawiam
Grzegorz
No to zacichnijmy w ogóle i niech nam zabiorą pasma wtedy nie będzie takich dyskusji. Jakoś nie zauważyłem żebym komuś przeszkadzał, mam w zwyczaju najpierw chwile odsłuchać częstotliwość następnie spytać 2 razy czy jest wolna i dopiero nadawać wywołanie więc nikomu nie przeszkadzam no chyba ze ktoś ma za złe że w ogóle częstotliwość zajmujemy bo lepiej żeby była cisza.
A czy ta akcja ma sens to proponuję spytać kilka tysięcy ludzi którzy za młodu czytali ten komiks i bardzo miło go wspominają ja także do nich się zaliczam.
Przy okazji Grzegorzu pytanie czy przeczytałeś chociaż jedną z ksiąg ? Wbrew pozorom nie jest to jakiś głupi nic nie warty komiks, a książka która bawiąc uczy i wychowuje.
Idąc dalej zgodnie z tym co napisał kol. Grzegorz trzeba by z kalendarza zawodów usunąć prawie wszystkie jak i większość akcji dyplomowych zlikwidować bo mało z nich wiąże się ściśle z krótkofalarstwem.
Czyli krótkofalarstwo dla krótkofalarstwa i nic na zewnątrz.
Pozdrawiam
Adam
wpis edytowany 08.06.2015 22:26:53
#2121187 08.06.2015 22:27:04
Nie kwestionuję wartości książki i wartości jej treści !
Nie akceptuję jednak (i wielu moich znajomych krótkofalowców) robienia zamieszania w eterze z różnych dziwnych okazji. Są inne miejsca i sposoby świętowania.
Tutaj (w eterze) zajmijmy się tym co jest ściśle związane z łącznością radiową, nowoczesnymi technikami przekazu, sprawami klubów i organizacji zajmującymi się rozwojem młodzieży w zakresie łączności czy politechnizacji radiowej.
"Grzegorz, słowo się rzekło
Czekam na propozycję " jakiejś bardziej radiowej okazji" ... i żeby nie zaśmiecała eteru...oraz nie przeszkadzała innym."
Propozycji nie będzie - moje krótkofalarstwo jest gdzie indziej. Myślę że grono czytające ten wątek dokładnie wie jakie są moje intencje tego przekazu.
Na koniec: zawsze mówię otwarcie co mi leży na sercu, więc opinię swoją wyraziłem.
pozdrawiam
Grzegorz
Nie akceptuję jednak (i wielu moich znajomych krótkofalowców) robienia zamieszania w eterze z różnych dziwnych okazji. Są inne miejsca i sposoby świętowania.
Tutaj (w eterze) zajmijmy się tym co jest ściśle związane z łącznością radiową, nowoczesnymi technikami przekazu, sprawami klubów i organizacji zajmującymi się rozwojem młodzieży w zakresie łączności czy politechnizacji radiowej.
Czekam na propozycję " jakiejś bardziej radiowej okazji" ... i żeby nie zaśmiecała eteru...oraz nie przeszkadzała innym."
Propozycji nie będzie - moje krótkofalarstwo jest gdzie indziej. Myślę że grono czytające ten wątek dokładnie wie jakie są moje intencje tego przekazu.
Na koniec: zawsze mówię otwarcie co mi leży na sercu, więc opinię swoją wyraziłem.
pozdrawiam
Grzegorz
Reklama
#2121202 08.06.2015 22:45:34
"Zamieszanie w eterze" przecież wskazane . O ile uczestnicy mają wspólny cel i zachowują się właściwie na zasadach
Ham ducha..
Przecież zasady nie wykluczają "rozmów" o komiksach. Polityka i religia są na cenzurowanym.
W czym problem ?
Ham ducha..
Przecież zasady nie wykluczają "rozmów" o komiksach. Polityka i religia są na cenzurowanym.
W czym problem ?
#2121208 08.06.2015 22:50:28
sp8nth pisze:
pozdrawiam
Grzegorz
pozdrawiam
Grzegorz
Aha czyli jeszcze wprowadzić zakaz tzw. żucia szmat, a i poruszane tematy w krótkich łącznościach maja być stricte krótkofalarskie.
Co Wam to przypomina Towarzysze hi ?
Co do możliwości świętowania robimy to w takim miejscu i w taki sposób w jaki mamy możliwość wykorzystując nasze wspólne hobby które ma być też odskocznia od dnia codziennego i dawać radość. Markowi SQ5GLB też trzeba by zakazać dyplomu zamkowego, flora fauna też zlikwidować itd itp dużo by można wymieniać ? To co się będzie działo na pasmach ?
wpis edytowany 08.06.2015 23:00:44
#2121348 09.06.2015 06:25:51
Z obserwacji wynika, że kol. Grzegorz generalnie jest sceptykiem, jeśli chodzi o akcje dyplomowe:
http://sp7pki.iq24.pl/podglad_posta.asp?id_komentarza=760931
http://sp7pki.iq24.pl/podglad_posta.asp?id_komentarza=866820
...itd...
Mimo wszystko uważam akcję za ciekawą dla większości kolegów wychowujących się na komiksach Papcia Chmiela.
Te BOXy z wszystkimi możliwymi księgami, które są dostępne w sprzedaży, to rozumiem przedruki oryginalnych wydań? Czy są tam znaczące różnice? Logo na BOXie wydaje się mocno uwspółcześnione.
http://sp7pki.iq24.pl/podglad_posta.asp?id_komentarza=760931
http://sp7pki.iq24.pl/podglad_posta.asp?id_komentarza=866820
...itd...
Mimo wszystko uważam akcję za ciekawą dla większości kolegów wychowujących się na komiksach Papcia Chmiela.
Te BOXy z wszystkimi możliwymi księgami, które są dostępne w sprzedaży, to rozumiem przedruki oryginalnych wydań? Czy są tam znaczące różnice? Logo na BOXie wydaje się mocno uwspółcześnione.
#2121359 09.06.2015 07:29:38
Odnośnie SP5LP.
Słyszałem na 3,7 jak SP5AYY /jeden z twórców Błyskawicy 2/ mówił, że w Nuzeum Powstania kilka razy spotykał się z Papcio Chmielem.
Ani razu nie poruszyli spraw krótkofalarskich.
SP5AYY mówił, że CHYBA nie jest to SP5LP.
Pytanie:
nikt w W-wie nie znał osobiście SPLP? A Koledzy ze starego WKK?
73/Jan/SP2BMX
Słyszałem na 3,7 jak SP5AYY /jeden z twórców Błyskawicy 2/ mówił, że w Nuzeum Powstania kilka razy spotykał się z Papcio Chmielem.
Ani razu nie poruszyli spraw krótkofalarskich.
SP5AYY mówił, że CHYBA nie jest to SP5LP.
Pytanie:
nikt w W-wie nie znał osobiście SPLP? A Koledzy ze starego WKK?
73/Jan/SP2BMX
#2121366 09.06.2015 08:12:29
Ciesze się, że odnalazłeś Mariusz te linki !
Jak widzisz "jestem stały w uczuciach" i nie wstydzę się pisać to co myślę.
Mam nadzieję że moje posty skłonią co niektórych do myślenia.
pozdrawiam
Grzegorz
Jak widzisz "jestem stały w uczuciach" i nie wstydzę się pisać to co myślę.
Mam nadzieję że moje posty skłonią co niektórych do myślenia.
pozdrawiam
Grzegorz
#2121373 09.06.2015 08:38:09
Myśląvc takimi kategoriami trzeba by było zlikwidować 95% klubów, 95% znaków okolicznosciowych a zostawic na pasmie "wybitne jednostki" w/g starego wzoru...dla mnie taka postawa jest żenujące ale piszę to co jak mój Szanowny przedmówca "pisze to co mam na języku..."
#2121387 09.06.2015 09:03:52
Grzegorz, skłoniły 
I tak sobie myślę:
1. Dziękować PB, że czas jedynie słusznych poglądów przeszedł do lamusa.
2. Krótkofalarstwo ma wiele "poletek" których uprawianie przynosi radość i satysfakcję.
3. Co nie jest zabronione, JEST DOZWOLONE.
4. Deficytowym towarem jest takt i wyczucie mylone z prawdomównością.
5. Spinka i górne tony mogą nadwerężyć aparat mowy...
I tak sobie myślę:
1. Dziękować PB, że czas jedynie słusznych poglądów przeszedł do lamusa.
2. Krótkofalarstwo ma wiele "poletek" których uprawianie przynosi radość i satysfakcję.
3. Co nie jest zabronione, JEST DOZWOLONE.
4. Deficytowym towarem jest takt i wyczucie mylone z prawdomównością.
5. Spinka i górne tony mogą nadwerężyć aparat mowy...
Pozdrawiam
Bogusław
Bogusław
#2122023 10.06.2015 07:31:55
slawera pisze:
Dziękuję, domalowałem... oj gęsty dymek jest 
sq6ade pisze:
Kol. Sławku domaluj ogonki literkom Q w dymkach.
Kol. Sławku domaluj ogonki literkom Q w dymkach.
Sławku żadem dymek. Po prostu jeden z kolegów ma problemy z przerostem powagi swojego hobby. Dla jasności wyrażam swój pogląd lub inaczej, piszę co mi leży na sercu.
Sławku, fajny pomysł na eterowa zabawę, przywołujący wspomnienia z dzieciństwa. A myślę że i dobra okazja żeby młodych wielbicie Tytusa Romka i Atomka wciągnąć do naszego hobby.
Dzięki za wczorajsze QSO.
Pozdrawiam
Andrzej SQ5GVY
Reklama