Witam kolegów. Mam problem z konfiguracją Icom-a 7000 z modułem CT-17 dokładnie chodzi o to że w programie MixW nie odczytuje częstotliwości i nie działa przełączanie pasm za pośrednictwem tego CT-17 i czy ktoś jest w stanie jak to poprawnie ustawić? Dodam że moduł jest podłączony przez przejściówkę RS232 na USB sterowniki poprawnie zainstalowane pewnie coś źle robię w MixW.
Mam podobny problem HRD pracuje poprawnie przez dłuższy czas potem się wiesza natomiast ani Logger32 , MixW ,UR5EQF nie mogę ustanowić połączenia na innych nie sprawdzałem podejrzewam że to wina CAT'a a nie programu.
Port COM i speed port COM dla CAT`a dobrze ustawione(speed ustawione takie jaką obsługuje IC-7000?)?
BRAWO!!!! Cały dzień siedziałem nad tym, MixW zmęczyłem z góry na dół a w radiu miałem inna prędkość ustawioną niż w programie. Mega wielkie dzięki za pomoc.
Niestety nie zawsze to pomaga mój zgłasza się jak COM3 i tak samo jest wykrywany przez HRD natomiast inne programy nie widzą tego COM'a lub wogule nie reagują .Niestety w instrukcji nie piszą nic na takie usterki.
Niestety nie zawsze to pomaga mój zgłasza się jak COM3 i tak samo jest wykrywany przez HRD natomiast inne programy nie widzą tego COM'a lub wogule nie reagują .Niestety w instrukcji nie piszą nic na takie usterki.
Spróbuj dać inny port niż COM3 nie raz spotkałem się z konfliktem na tym porcie ustaw kolejny wolny COM6, COM8 etc. i sprawdź prędkości jak kolega wcześniej mi zasugerował czy w radiu i na COM-ie i w programie są takie same a co do wieszania się HRD to na 100% wina sterowników pewnie używasz PROLIFIC wiec musisz zainstalować najnowsze jeśli to nie pomoże to niestety starsze sterowniki trzeba testować pamiętam że któraś wersja mi pomogła ale zmieniłem komputer na nowy z Win 8.1 i nie bawiłem się HRD.
Spróbuj dać inny port niż COM3 nie raz spotkałem się z konfliktem na tym porcie ustaw kolejny wolny COM6, COM8 etc. i sprawdź prędkości jak kolega wcześniej mi zasugerował czy w radiu i na COM-ie i w programie są takie same a co do wieszania się HRD to na 100% wina sterowników pewnie używasz PROLIFIC wiec musisz zainstalować najnowsze jeśli to nie pomoże to niestety starsze sterowniki trzeba testować pamiętam że któraś wersja mi pomogła ale zmieniłem komputer na nowy z Win 8.1 i nie bawiłem się HRD.
Witam sprawdzałem na wszystkie sposoby każdy program odczytuje to jako COM3 tylko zgłasza błąd " połączenia" lub "nie ma takiego pliku"z czymś takim spotkałem się jeszcze przy programatorze pod Win XP.
W mixw ustawiasz tylko PT & CAT -> Serial Port tu odpowiedni port i prędkość, jak masz to ustawione? Czy port jest na pewno wolny (tzn czy inna aplikacja go nie blokuje)?
Witam sprawdzałem na wszystkie sposoby każdy program odczytuje to jako COM3 tylko zgłasza błąd " połączenia" lub "nie ma takiego pliku"z czymś takim spotkałem się jeszcze przy programatorze pod Win XP.
Może w tych programach, CAT jest obsługiwany przez OmniRig... ... może trzeba zaktualizować pliki *.ini (to Comend-y dla CAT)
... Trochę głupie pytanie, czy w Mixw masz poprawne adresowanie CI-V ustawione (Adress:70)? Ps. Czy czasem nie masz ustawionej za dużej prędkości portu (9600)?
Mam i ominiring i kilka krotnie sprawdzałem ustawienie portu com i nic nie funguje a na HRD startuje ale nieraz się zawiesza dlatego podejrzewam samego CAT'a na elektrodzie też kiedyś opisywali to zdarzenie .