Piotr MG: dzięki, nieźle jak na 3 mW out :-) Piotr ULN: stabilizacja częstotliwości GPS'em jest włączana okresowo żeby oszczędzać energię, ale jak widać to wystarczy :-) Co do eksperymentu, to głównym celem jest odtworzenie ścieżki z logu przesyłanego przez tracker, zobaczymy jak to się uda.
U mnie koniec odbieram jeszcze jakies części ale już nie wszystko wiec na czerwono. Fajnie było pozdrawiam. Tomek czekam na 70 cm. Przeprowadził bym testy anteny :-). Pozdrawiam. PS. Mam nadzieję że do zobaczenia na Łosiu.:-)
Na 70cm jednak jest większe tłumienie wolnej przestrzeni.
Tak będę na ŁOSiu, mam plan żeby wypuścić pico i pokazać jak się to robi, ale prognozy pogody nie są zachwycające na ten moment.
Witaj Tomku! Super stabilna FRQ, gratulacje, powiedz prosze jak można uzyskac z GPS zegar 10MHz do stabilizacji nadajnika, moje trackery cierpią na brak stabilności temperaturowej.
Witaj Tomku! Super stabilna FRQ, gratulacje, powiedz prosze jak można uzyskac z GPS zegar 10MHz do stabilizacji nadajnika, moje trackery cierpią na brak stabilności temperaturowej.
Nie używam 10MHz, korzystam z wyjścia 1pps (1 Hz), którym bramkuje dłuuuugi licznik mierzący wzorzec dla syntezera - potem to już tylko obliczenia.