i jak tam poszło ? dziś było bardzo trudno,chyba najgorsze warunki w tym roku,po pierwszej godzinie miałem bodaj 54 Qso,zwykle tyle mam po pierwszych 20-25minutach ale suma sumarum 104 Qso,ale było ciężko,
Jurek ------------------- od czasu jak znam alfabet Morsa nie mogę słuchać padającego deszczu, wczoraj wołał mnie na drinka, trzy razy, i to po imieniu, (nie moje :-))
Jurek ------------------- od czasu jak znam alfabet Morsa nie mogę słuchać padającego deszczu, wczoraj wołał mnie na drinka, trzy razy, i to po imieniu, (nie moje :-))
Zobaczymy jak reszta U mnie po godzinie 71qso pożniej siadło więc odwrotnie jak u ciebie Ciekawostką jest ze jestem sklasyfikowany dwa razy w tych zawodach i nijak nie moge uzyskać wyjaśnienia od organizatora
Wyniki zamieszczone pierwszego dnia a następnie ich zmiana, ale nie wiem czy na lepsze. Dwa 4 miejsca pomimo różnicy punktów, wypadła z rankingu jedna stacja która wcześniej była na miejscu 4, oraz miejsce 6 i 7
Czerwcowe warunki zawodów bardzo słabe. Stacje które w okresie zimowym robiło się bez problemu, teraz były ledwo słyszalne. W drugiej godzinie odczuwalna lekka poprawa. Nie udało się przekroczyć 50 qso. Do usłyszenia za miesiąc.
Fakt. Kiepską mieliśmy tym razem propagacje. Ale w czerwcu zazwyczaj tak własnie jest. Mogło być gorzej. Mogły dojść jeszcze wyładowania atmosferyczne! Wtedy byłby dopiero prawdziwy Hardcor! SP6ZDA zrobiło tylko 102 qso, w MO-MIX. W sumie najmniej w tegorocznych turach.
Warunki słabe. Ale mimo to coś tam udało się ugrać. Na tle konkurencji pracującej z mocami większymi o rząd wielkości wyszło całkiem nieźle. Do czołówki daleko bo nie udało się wystartować w każdej z tur. SP4KIE walczy!!!!
warunki katastrofa!!!! operatorzy mówili "słychać Cię jak dx-a" ja słyszałem podobnie w SP8 wcale mnie nie słyszeli ,ale co tam walczymy dalej
Słyszałem wszystkich korespondentów mimo trzasków, na tę propagację dyszka na wyjściu to trochę "przykuso" i przez to sporo punktów uciekło. Tym razem też 45 QSO CW, ale obecność SP4KIE zaznaczona i jak zwykle zabawa była przednia. Pozdrowienia ambitnym zawodnikom z pięknych Mazur.
U mnie propagacja też do bani. Strasznie mało qso. Tylko 97. Najmniej w dotychczasowych turach. ale w lipcu, latem tak bywa. no i uroki mieszkania w "kącie" kraju.Jak zwykle najsłabiej słyszałem SP8 . Ale ich zawsze słabo słyszę. tym razem dodatkowo jeszcze SP4 i SP2 słabiutko. Za to przed zawodami Inverted V na 160m powiesiłem i klub jest przygotowany na IARU contest. Czubek anteny przyczepiony do masztu telefonii komórkowej na wysokości 27m.
Za to przed zawodami Inverted V na 160m powiesiłem i klub jest przygotowany na IARU contest. Czubek anteny przyczepiony do masztu telefonii komórkowej na wysokości 27m.