Witam zakładam nowy temat bo sprawa rusza do przodu. Dzisiaj zamówiłem płytkę do sterownika u kolegi Satoshi Yasuda. Wysłane zostało zapytanie i prośba o przydział częstotliwości do kolegi SP6LB.
Chciałem poinformować kolegów, że właśnie zamówiłem 2 szt układów cmx589AEE2. Więc czekamy tylko na graty Dla zainteresowanych podaję adres przedstawiciela firmy CML Microcircuits na Polskę http://www.soyter.pl/index.php?lang=pl&docid=60
Soyter Sp. z o.o.
Klaudyn, ul. Ekologiczna 14/16 05-080 Izabelin Dział handlowy: Tel.: +48 22 7528255 Fax.: +48 22 7220550 handlowy@soyter.pl
Miejmy nadzieję, że wszystko pójdzie dobrze i wkrótce stanie u nas pierwszy w Polsce przemiennik D-Star. Dodam tylko, że sprzęt N/O (2 sztuki Motorola, GM1200 i GM600) już mamy. Jeszcze tylko sterownik i poskładanie wszystkiego do kupy, uruchomienie i testy...
Przemiennik wstępnie już działa !!! Właśnie prowadzimy przez niego łączność - jeszcze kwestie dokładnego dostrojenia i mam nadzieje ze się wszystko powiedzie !
Z przykrością donoszę, że radia, które mięliśmy wykorzystać do przemiennika nie nadają się.
Pierwsze czyli Motorola GM-600 najprawdopodobniej z powodu braku odpowiedniego oprogramowania RSS nie ma aktywnego wejścia FLAT TX do nadawania. Wyjście FLAT RX też jest nieaktywne. Natomiast Motorola GM-1200 od Tomka jest uszkodzona
W związku z tym szukamy 2 niedrogich radii, które można by wykorzystać do budowy przemiennika. FT-817 są trochę za drogie