Witam. Posiadam radio alan 507 LPD. Mam następujące pytanie: Czy istnieje możliwość przerobienia go na pasmo pmr (446Mhz), jeżeli tak to w jaki sposób. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Trzech synów matka miała, dwóch słynęło z mądrości, a trzeci co był głupi poszedł do Łączności... TITATA TITITATA TITATATITITATA a trzeci co był głupi poszedł do Łączności.
Na elektrodzie ktoś opisał że właśnie przelutowanie rezystora powoduje zmianę "BAND"...
SQ2MMV - Maciej 145,550 MHz
Trzech synów matka miała, dwóch słynęło z mądrości, a trzeci co był głupi poszedł do Łączności... TITATA TITITATA TITATATITITATA a trzeci co był głupi poszedł do Łączności.
po analizie postów z elektrody doszedłem do wniosku ze muszę wylutować kondensator c46 co spowoduje zmiane mocy nadawania ale jak mam zastąpić te rezystory, jakimi rezystancjami? Jeszcze raz dziękuje za pomoc
Cytat: "...Zamiana rezystorów (...)(band1 i band2) powoduje raz to LPD raz PMR (rezystor jest jeden i może być tylko w jednym miejscu)..." Zatem sprawdź w jakiej pozycji masz teraz ten rezystor i przelutuj w drugą pozycje... Nie mam tego radia po prostu tyle wyczytałem z postów (elektroda) i schematu który jest w linkach powyżej.
Witam ponownie przepraszam za nieboecność ale miałem urwanie głowy w pracy. Do żeczy zamieżam dzisiaj dokonać tych przerubek. Ale nie mogę znależ band 1 i band 2 jak je mogę zlokalizować. A i zamiast c46 mam wstawić zworkę?
Możesz zrobić fotkę płytek w lepszej rozdzielczości?