Probowalem kiedys uruchomic sie z APRS wlasnie na takim radiu. Niestety problemy ktore sie po drodze pojawiamy zniechecily mnie do dalszego dzialania i dalem sobie z tym spokoj. Kupilem radio Vertex i po podlaczeniu wszystko smiga jak nalezy.
Przejrzałem dokument jeszcze raz - okazuje się, że są kłopoty w komunikacji z Garminem NUVI350. przy wpisaniu pozycji z palca wszystko jest OK. Jak zmusić Garmina do współpracy?
Działanie Dispatch mode jest dla mnie bardzo niejasne, zupełnie nie wiadomo co determinuje ustawienie sie tego trybu, po resecie Garmin nie ustawia się w Dispatch mode, resety nic tu nie pomagają.
Czy wierzysz w życie poza-radiowe? niech MOC EIRP będzie z Wami!
Finalnie udało mi się to uruchomić (tak tak 10 lat temu), a tymczasem źle podłączyłem napięcie i prawdopodobnie spaliłem sobie kabel 010-10813-00 (Kabel Garmin FMI MiniB - Serial (dane))
Zastanawiam się czym to zastąpić, aby nie kupować oryginału, czy tam wychodzi czysty RS232, czy może jakaś forma UART?
... ISL4221 RS-232 Transmitters Receivers.pdf (c'est une sorte de MAX 232 qui fonctionne en 3.3V...) TOSHIBA TC7W04F inverter x3.pdf (ce circuit permet d'inverser les 0 et les 1) A suivre.....