Witam wszystkich mam pytanie co może być za przyczyna jak dłużnej jestem na nasłuchu w głośniku słychać dosłownie bulgot na rozmówcach wyłączę radio i załączę jest już wszystko oki ale po czasie znowu to wraca co może być tym przyczyną gdzie to szukać ?
szczerze nie chce go ni kaj dawać jak pisałem jak mam ten bełkot na odbiorze mego rozmówcy wyłączam i włączam radyjko wszystko wchodzi do normy po za tym radyjko pracuje suuper
Obawiam się ze jak się na tym nie znasz to będziesz musiał go "kaj" dać. Pewnie to jakaś pierdoła ale trzeba będzie posiedzieć i jej poszukać a do tego trzeba mieć już wiedzę
Wracałem sobie wczoraj pieszo z pracy do domu i koleś wbijający na dachu gwoździe nazwał mnie 'małym paranoidalnym dziwakiem'... Kodem Morse'a.
powiem tak moze i na SW by sie pokazało dosłownie jak jest modulacja do mnie słychać bulgoce nie tak jak by sie coś warzyło jak nie ma modulacji jest oki żadnych zakłóceń
Zasada pierwsza- Kiedy to się stanie zdejmij obudowę i włącz radio na powrót. Jeśli tego nie będzie to znaczy ze radio sie przegżewa i należy cośik dostroić bo najprawdopodobniej któryś detektor ( obwód) w sytezie jest rozstrojony. Trza by wziąć instrukcje serwisową i zestroić wszystko na " brzytwę " żeby znowu Warszawa I była na miejscu. Zły odbiór Warszawy I może być spowodowany zbyt niskim napięćiem pierwszej heterodyny na "mnieszacz" czyli rozstrojenie syntezy! No to Kolego teraz V-640 do łapki , zamontować sonde w.cz. i zestroić urządzenie. Tylko pamietaj- ZESTRIOĆ - a nie spier* !!! -hi
Pijmy piwo jedzmy śledzie , będziem silni jak niedzwiedzie!
Cześć. Panowie może odrobinke merytorycznie . 1 ) Kol. od tego bulgoczącego ICO-a.- Jesteś mało "osłuchany " i dlatego nieprecyzyjnie się wyrażasz. 2) Poproś jakiegoś krótkofalowca niech prawidłowo osłucha radio. 3) poda Ci prawdopodobnie jakąś przyczyne uszkodzenia . 4 ) Poszukaj dobrego elektronika - krótkofalowca - są tacy !!!-- to Ci naprawi !!!! 5) Zdaj egzamin przedstawiaj się znakiem a jednocześnie zyskasz kolegow. 6) i..