Witam, czy fabrycznie nowy Yaesu VX6E powinien odbierac cale pasmo wskazane w manualu tzn. od 0,5 do 999 MHz, czy tez nalezy go w tym celu "odblokowac"?
Zgodnie ze specyfikacją można słuchać tam gdzie masz podane przez producenta to znaczy wszędzie. A nadawać możesz tylko na pasmach amatorskich. Rozblokowanie dotyczy tylko nadawania.
Chodzi o to, ze w moim przypadku nie moge sluchac niczego poza 2m i 70cm. Nie chodzi mi o nadawanie poza pasmem, ale w instrukcji sa wyszczegolnione wszystkie pasma w ktorych rzekomo mozna nasluchiwac.
Jak dla mnie to już bym wolał chińczyka "Bao", ponad 1000 zostaje w kieszeni, a co tam na krótkich posłuchasz jak nie ma ssb ani cw, no chyba że "airbandy"
coś jakby porównać szambo z perfumerią. Troche kasy jest ale są i droższe ręczniki. a nawte jak ma zablokowane 900M to w paśmie komurek poza tym powinien słyszeć wszystko radio matwarz też jak komuś się nudzi
Chodzi o to, ze w moim przypadku nie moge sluchac niczego poza 2m i 70cm. Nie chodzi mi o nadawanie poza pasmem, ale w instrukcji sa wyszczegolnione wszystkie pasma w ktorych rzekomo mozna nasluchiwac.
Czy robiłeś pełen reset ??
.
Tzn? 3 klawisze z prawej podczas wlaczania? Tak. Bo rozumiem, ze te pozostale pasma to powinienem widziec wciskajac przycisk BAND ktorym teraz zmieniam miedzy 2m i 70 cm, tak?