... Dlatego należy się zastanowić nad zakupem sprzętu tej marki.
Oj nalezy... Napisalem do wszystkich mozliwych oddzialow i cisza, zadnej odpowiedzi, nawet uprzejmego "nie" nie napisali... Taka komunikacja z firma, ktora zajmuje sie komunikacja.
Kiedyś było tak że drobne naprawy np. wymiana żaróweczki robili na miejscy natomiast bardziej precyzyjne były wysyłane do Szwecji z Sopotu i do Niemiec ze Szczecina. Nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy. Icek z Sopotu wyfrunął do Gdańska. ____________ Greg SP2LIG
To fakt że serwis to wrzód na tyłku sprzedawców - ale fachowy serwis gwarancyjny zarabia kasiurę właśnie na naprawach pogwarancyjnych (czasem na sprzedaży części) a gwarancyjne robi z musu - ryczałtowo.
Od jesieni 2012 mam ic7000. Wersja eu odblokwana, nowa ze sklepu. Radio bardzo dobre i wygodne, zwlaszcza na wyjazdy ale stacjonarnie sie tez fajnie sprawuje. Mam tez tuner LDG. Zdaje sie ze Icom wyrznal funkcje TV bo nawet w instrukcji jej niema. Czytalem na jakims forum ze w IC7000 TV juz niema. Sprawdze te naciskanie galki af gain, tak z ciekawosci.
Od jesieni 2012 mam ic7000. Wersja eu odblokwana, nowa ze sklepu. Radio bardzo dobre i wygodne, zwlaszcza na wyjazdy ale stacjonarnie sie tez fajnie sprawuje. Mam tez tuner LDG. Zdaje sie ze Icom wyrznal funkcje TV bo nawet w instrukcji jej niema. Czytalem na jakims forum ze w IC7000 TV juz niema. Sprawdze te naciskanie galki af gain, tak z ciekawosci.
73 Marcin.
..................... To bylo na analogowa TV ....
.............................................. Tak jak do starych telewizorów trzeba dokupić tuner cyfrowy
Dziekuje za linka, oczywiscie widzialem go i wiele innych. Dotyczy on starszych modeli (troche inna plyta glowna), ale uklad diod praktycznie identyczny jak ten, ktory ja zrobilem i zamiescilem kilkanascie postow wszesniej.