Przeglądam stronę ŁOŚia, na pierwszym planie banner, że zlot jest w terminie 25, 26, 27.5, wchodzę w "plan spotkania" i widzę rozpiskę godzinową. Ale dla którego dnia? Dla piątku, soboty (jak mniemam) czy niedzieli? Wypadałoby to zaznaczyć.
J.
jak zawsze dniem "głównym" była sobota
i przy okazji nowe info w planie zjazdu z godz. 11:45
Witam kolegów chciałbym poinformować że Łoś się powoli przemieszcza, w dniu wczorajszym był w Aleksandrowie myślę że do soboty powinien dotrzeć na nasze spotkanie.
Może dodać info na stronę ŁOŚa że wraz z balonem SR0FLY (Coprenicus-Project) poleci Przemiennik: 2m - 145.587,5MHz - uplink 70cm - 439.512,5MHz – downlink
właśnie dopatrzyłem się że takie info już jest na stronie....ale już zostawię ten wpis
Może dodać info na stronę ŁOŚa że wraz z balonem SR0FLY (Coprenicus-Project) poleci Przemiennik: 2m - 145.587,5MHz - uplink 70cm - 439.512,5MHz – downlink
właśnie dopatrzyłem się że takie info już jest na stronie....ale już zostawię ten wpis
info było zamieszczone już z dobry miesiąc temu na stronie łosiowej.. "Start balonu odbędzie się w sobotę ok godziny 12.00. Na pokładzie jednej z kapsuł zainstalowany będzie przemiennik cros band 145.587,5 (tx) - 439.512,5 (rx) Mhz..."
Witam kolegów chciałbym poinformować że Łoś się powoli przemieszcza, w dniu wczorajszym był w Aleksandrowie myślę że do soboty powinien dotrzeć na nasze spotkanie.
Witam . Dodam dokładniejszą informację dotyczącą startu balonu z kapsułami . Planowany start 12:00 w sobotę Na pokładzie znajdować się będą : 1. Przemiennik SR0FLY 600 gram 2. Odcinacz z Trackerem aprs i lokalizatorem gsm 400 gram ssid SR0FLY 3. Tracker aprs i lokalizator gsm 200 gram ssid SR0FLY-11 Radiotelefony należy ustawić na częstotliwość odbioru 145.587,5 i nadawania 439.512,5 Nie potrzeba żadnych tonów ani podnośnej . Proszę o krótkie relacje (znak imię qth )aby większość mogła skorzystać z przemiennika. Ekipa klubu sp2kfl z Włocławka będzie organizatorem tego startu . Pozdrawiam Paweł .