Witam.Od jakiegoś czasu przygotowuję stację do nasłuchu i czytam różne zagadnienia z tym związane.Będę także zdawał na licencję,ale wszystko w swoim czasie.Daję sobie na to rok to sporo czasu.
To nie takie proste.Kiedyś w mojej lokalizacji był klub krótkofalowców.Teraz tam nic nie ma a do najbliższego pewnie mam ze 100km.Poza tym z marszu chyba nikt nie zdał licencji.
Bardzo dobrze że się zainteresowałeś naszym sportem . Ja też twierdze szkoda czasu codziennie po godzinie i za dwa 3 miesiące masz zdany egzamin no podaj gdzie mieszkasz może jednak znajdzie się koło ciebie jakiś kolega na pewno ci pomorze w przygotowaniach.
Maciej "Miles" Muszalski SQ5EBM / SN5V QRV: Lokalnie najczęściej na 145.500 Przemiennikowo najczęściej na SR5WZ. YT: http://www.youtube.com/user/sq5ebm
Mieszkam w Rawiczu.Ta miejscowość położona jest 30km od leszna w stronę wrocławia.Materiały częściowo mam....Pozostaje tylko opanować...Część z zagadnień to dla mnie czarna magia,ale chyba nie każdy z krótkofalowców jest wyumianym elektronikiem.
W Lesznie i okolicach jest sporo życzliwych ludzi co Tobie pomogą,poczytaj również dostępne materiały ze strony PZK lub klubów.Nie jest tragicznie,głowa do góry. ___________ Greg SP2LIG