Witam mam kilka pytań nabyłem 6 elementów do HI FI SSB jak zdjęciu poniżej. Wszytko to podpięte do TS 870 przez złącze z tyłu. Oczywiście dolutowałem 4.7uF do C131 http://imageshack.us/photo/my-images/6/img0544yl.jpg/ Elementy to: ultragain pro tube preamp mic 2200 feedback destroyer pro dsp 1124p ultragraph pro fbq 1502 ultraflex pro ex3200 composer pro mdx 2200 virtualizer dsp2024p i I Boxa Ale nie za bardzo mogę sobie poradzić z ustawieniem odpowiedniego poziomu sygnału wejściowego w TS870 aby mieścił się w zakresie ALC kolejne pytanie to: 1. jak ma się odsłuch lokalny tzn przez włączenie monitora do realnego audio które idzie w eter? Nie mam niestety nikogo wiarygodnego w okolicy kto mógł by mnie odsłuchać. 2. drugi nurtujący mnie problem wraz ze wzrostem mocy spada wskazanie ALC
Zastanawiam się nad budową jakiegoś prostego SDR żeby móc się słuchać samemu.
http://www.nu9n.com/tx.html#Levels TX monitor jest adekwatny do nadawanego audio. Jeden z najlepszych. Przy takiej zabawie niestety moc i ALC spada, przy prawidłowo ustawionym sprzęcie oscyluje koło 50W. Pamiętaj o trzymaniu poziomu -6dB na klockach. Ja cię mogę odsłuchać i pomóc w ustawieniu EI codziennie w SP słychać na 17 czy 40m. M
A ja kupiłem wczoraj swojego Kenwooda! Przejechałem się do Wąbrzeźna do kol. SQ2OMI z zakupiłem. Tak jak piszą to jest radio z najpiękniejszym audio! Jeszcze jestem w szoku-jak oni to zrobili? DSP to wiele funkcji i parametrów-jedne działają OK inne gorzej niż np. w FT-897. Za krótko to mam, żeby się uzewnętrzniać, ale kilka dni i będę mógł napisać książkę o TS-870S. Dziś jestem i QRLu, ale jutro dalsze testy i porównania.
Cześć Czekam na wspomnianą książkę,chyba że jest w innym wątku. pz Jacek
Witam mam kilka pytań nabyłem 6 elementów do HI FI SSB jak zdjęciu poniżej. Wszytko to podpięte do TS 870 przez złącze z tyłu. Oczywiście dolutowałem 4.7uF do C131 http://imageshack.us/photo/my-images/6/img0544yl.jpg/ Elementy to: ultragain pro tube preamp mic 2200 feedback destroyer pro dsp 1124p ultragraph pro fbq 1502 ultraflex pro ex3200 composer pro mdx 2200 virtualizer dsp2024p i I Boxa Ale nie za bardzo mogę sobie poradzić z ustawieniem odpowiedniego poziomu sygnału wejściowego w TS870 aby mieścił się w zakresie ALC kolejne pytanie to: 1. jak ma się odsłuch lokalny tzn przez włączenie monitora do realnego audio które idzie w eter? Nie mam niestety nikogo wiarygodnego w okolicy kto mógł by mnie odsłuchać. 2. drugi nurtujący mnie problem wraz ze wzrostem mocy spada wskazanie ALC
Zastanawiam się nad budową jakiegoś prostego SDR żeby móc się słuchać samemu.
Witam. Mam pytania odnośnie TS-870. Jak sprawdzić jakie jest oprogramowanie w ROM-ach? Gdzie kupić encoder VFO? w moim jest luz i chcę się zabezpieczyć obecnie działa. Może jeszcze jesli bym mógł prosić o jakieś sugestie odnośnie ustawień dla łączności. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi. Ryszard SQ3KNS.
KENWOOD TS 870SAT YESU FT 7800 IMAX 2000 DIAMOND X 300
Zna ktoś lub może polecić naprawdę dobry serwis/serwisanta do TS870. Nie uporałem sie jeszcze z tym błędem FF.... Dodatkowo potrzebowałbym wrzucić Txco oraz zrobić wystrojenie frq.
Dla zainteresowanych - xbox 19A ciągnie bez problemu, co do siania , nie zauważyłem. Musiałbym miec jakiegoś sprawdzonego transformatora to bym mógł porównać a że brak to nie porównam.
Pytanie: Jak u Was z wiatrakami, chodzą cały czas czy załączają sie po pewnym czasie ? Wie ktoś jak to powinno być prawidłowo ?