Bardzo prosze napiszcie roznice pomiedzy BAOFENG UV-3R a BAOFENG UV-100 i BAOFENG UV-200 , oraz czy warto kupowac kabel do programowania. Przeczytalem watek i mam totalny metlik w glowie ... chciałem kupic radio ale juz teraz nie wiem co wybrac. Opinie sa sprzeczne ... Chce posluchac sluzb, i czasem z kims pogadac w pasmie 400-470Mhz
Co Ci można napisać? Mam wersje 1 i nie zamienie jej na wersję mark 2 ani nie sprzedam jej bo nie widze takiej potrzeby. Pozostałe wersje różnią się tylko obudowami i wyświetlaczem 2 rzędowym dla mnie zbędnym. Radio ma podstawowe funkcje i to mi wystarcza. Można je programować kablem ale na wyświetlaczu nie zobaczysz opisów więc musisz zapamiętać częstotliwości albo na której komórce pamięci co masz. Co do punktu 2 twego pytania o gadanie w paśmie 400 nie odniosę się z wiadomych kolegom względów.
Ktora wersja jest nowsza w takim razie i ktora kupic ? Bo kazdy zachwala inna wersje ...
Jak się pewnie domyślasz Mark II to nowszy model. Różnica cenowa jak pewnie zauważyłeś jest tak niewielka, więc musisz sam sobie odpowiedzieć czy wolisz wyświetlacz pojedynczy czy podwójny, reszta jest dokładnie taka sama.
Mnie osobiście to nie przeszkadza, że nie ma nazw. Z czasem może pojawi się jakiś firmware, wtedy chętnie zrobię upgrade w swoim radiu A jeśli nie to też tragedii nie ma.
No ja mam trochę kłopot bo poruszam sie między 3 okręgami i trudno wszystko spamiętać
.... jeszcze parę lat temu nie było takich bajerów a radio ważyło ok kilograma ( z akumulatorkami hihi ). p/s moje doszło i działa fajnie ale widzę że lepsza antenka się przyda.
Ciekawe pod iloma nazwami to radio jest produkowane Dzis znalazlem cos takiego na Allegro: http://www.allegro.pl/si.php?i=1892321575 Magiksun Ktos zna adres sklepu ? (tak z ciekawosci)