Mały alchemik |
EI2KK pisze: U mnie pomidory jakieś dziwne w tym roku, pewnie dlatego że kurzęczym nawoziłem. ADE, myślisz żeby w zamian dać inny nawóz? może z wieprza? sq6ade pisze: Te w marketach to przemysłowy produkt który musi przetrwać transport do sklepu i szybko nie zepsuć się. Jego walory smakowe to kpina. Takie własne owoce ledwo udaje się dowieźć do domu bo pękają i dość szybko się psują. Ale są wyborne. No niestety, ale muszę się z tobą zgodzić - na przykłąd pomidory supermarketowe mają beznadziejnie grubą skórę. Normalny pomidor nie przetrwałby takiej drogi od producenta na półkę. Technologia z przed 50 lat. wykopać dołek. Na dno krowi placek. Przysypać ziemią. Posadzić pomidora tak aby był w dołku z obwałowaniem. Podlać. I tyle lub aż tyle. |