Mały alchemik
    EI2KK pisze:

    U mnie pomidory jakieś dziwne w tym roku, pewnie dlatego że kurzęczym nawoziłem.
    ADE, myślisz żeby w zamian dać inny nawóz? może z wieprza?



      sq6ade pisze:



      Te w marketach to przemysłowy produkt który musi przetrwać transport do sklepu i szybko nie zepsuć się.
      Jego walory smakowe to kpina.

      Takie własne owoce ledwo udaje się dowieźć do domu bo pękają i dość szybko się psują. Ale są wyborne.


    No niestety, ale muszę się z tobą zgodzić - na przykłąd pomidory supermarketowe mają beznadziejnie grubą skórę.
    Normalny pomidor nie przetrwałby takiej drogi od producenta na półkę.



Technologia z przed 50 lat. wykopać dołek. Na dno krowi placek. Przysypać ziemią. Posadzić pomidora tak aby był w dołku z obwałowaniem. Podlać. I tyle lub aż tyle.


  PRZEJDŹ NA FORUM