NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » D-STAR ICOM DV » MMDVM HOTSPOT PI-STAR

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 3 / 4>>>    strony: 12[3]4

MMDVM hotspot Pi-star

  
sp9acq
16.04.2018 21:24:31
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Posty: 1119 #2536117
Od: 2010-1-10
    SP5QWK pisze:

    Adam z Tobą naprawdę jest coś nie tak?
    Jak utworzę temat:
    "Fusion", a w treści będzie omawiany problem kolegi, któremu coś nie działa, to też go będziesz zaśmiecał swoimi wstawkami?
    Litości... Idź do piaskownicy i zbuduj zamek z piasku, albo coś innego.


No może nie będę się wypowiadał o Tobie...

Po pierwsze temat przypominam się zgadza więc piszę na temat a po drugie Autor wątku sam napisał cytuję:
"Słuchaj wcześniej na innym hotspocie mi działało, na pewno pamiętasz. Teraz zakupiłem tego z chin i od samego początku już mi nie działa."

Więc też piszę na temat jakbyś nie zauważył, więc z kim jest coś nie tak?.

Znowu nie podoba Ci się że prawdę może ktoś poznać?

_________________
please visit http://dsb.wiresx.plhttp://dsb.WIRESX.pl http://kpgk.pl :)
73
Nowości ze świata kliknij http://sp9acq.pl

  
Electra17.08.2018 03:56:47
poziom 5

oczka
  
sp9acq
16.04.2018 21:25:16
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Posty: 1119 #2536119
Od: 2010-1-10
A czekaj Wiem,
ty też to zakupiłeś.

_________________
please visit http://dsb.wiresx.plhttp://dsb.WIRESX.pl http://kpgk.pl :)
73
Nowości ze świata kliknij http://sp9acq.pl

  
SP7AB
16.04.2018 21:27:35
poziom 1



Grupa: Użytkownik

QTH: JO91PR

Posty: 47 #2536122
Od: 2017-10-26
    SQ7SCC pisze:

    to zmień na zumspot

`po zmianie na ZUMSPOT brak poprawy,dalej to samo.
Artur ta komenda nie działa.Pod rootem również.
  
SQ7SCC
16.04.2018 21:31:49
poziom 3

Grupa: Użytkownik

QTH: Lodz

Posty: 112 #2536125
Od: 2011-3-16
czyli brak sieci
_________________
Arek SQ7SCC
  
SQ7SCC
16.04.2018 21:32:52
poziom 3

Grupa: Użytkownik

QTH: Lodz

Posty: 112 #2536128
Od: 2011-3-16
podłącz spota na kabel

_________________
Arek SQ7SCC
  
sp9acq
16.04.2018 21:33:20
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Posty: 1119 #2536129
Od: 2010-1-10
    SP7AB pisze:

      SQ7SCC pisze:

      to zmień na zumspot

    `po zmianie na ZUMSPOT brak poprawy,dalej to samo.
    Artur ta komenda nie działa.Pod rootem również.

Ale żeby pomóc to po pierwsze pi-zero?
ja jakbym sobie kupił pi-zero to już wiedziałbym że proszę się o kłopoty

Czy to aby na pewno dobra platforma? no rozumiem budżetowa.
Ale powiedzmy że z pi-zero jest ok.

Zasilanie.
Zadałbym sobie pytanie czy wyrabia.

Obraz.
no tutaj jest ich wiele w Internecie
Zadałbym sobie pytanie czy używam właściwy.

Sprawdź, może Ci coś zaświta.
73
Adam

_________________
please visit http://dsb.wiresx.plhttp://dsb.WIRESX.pl http://kpgk.pl :)
73
Nowości ze świata kliknij http://sp9acq.pl

  
SQ7SCC
16.04.2018 21:35:22
poziom 3

Grupa: Użytkownik

QTH: Lodz

Posty: 112 #2536131
Od: 2011-3-16
moje pi zero działa super
_________________
Arek SQ7SCC
  
SP7AB
16.04.2018 21:36:00
poziom 1



Grupa: Użytkownik

QTH: JO91PR

Posty: 47 #2536133
Od: 2017-10-26
    SQ7SCC pisze:

    czyli brak sieci

W sumie na logikę wychodzi że brak. Ale łącze się z Raspi przez ruter,ma adres IP. Pod kabel nie podłącze bo to ZERO bardzo szczęśliwy
  
SP5QWK
16.04.2018 21:39:06
poziom 6



Grupa: Użytkownik

QTH: Łowicz/Warszawa

Posty: 990 #2536137
Od: 2009-2-19


Ilość edycji wpisu: 1
https://images82.fotosik.pl/1046/7e21f69759ea96e1.jpg
Można Pi0 podłączyć pod kabel ale trzeba mieć kabel USB<,>,LAN
Moje Pi0 też działa bez zarzutu.
Wykonaj jeszcze z poziomu terminala maliny jakieś pingowanie do zewnętrznego hosta po IP i DNS.
_________________
Artur Łowicz JO92XC/ Warszawa KO02KF
SR5UVA Team http://www.sr5uva.org/
http://echolink.pl
FM-Link Team: http://fm-link.pl/


  
SQ7SCC
16.04.2018 21:39:51
poziom 3

Grupa: Użytkownik

QTH: Lodz

Posty: 112 #2536138
Od: 2011-3-16
Zostaw modem :zumspot gpio, i podłącz go wreszcie do internetu, miłego użytkowania
_________________
Arek SQ7SCC
  
sp9acq
16.04.2018 21:41:14
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Posty: 1119 #2536139
Od: 2010-1-10
    SQ7SCC pisze:

    moje pi zero działa super


Cieszę się. Ale Kolega ma problem więc może trafił na wadliwy egzemplarz np. .

Ja napiszę tak:
żeby uniknąć problemów postawiłem na czymś co kiedyś używałem do d-stara (R-Pi 2) co było sprawdzoną platformą.

Ściągnąłem obraz wgrałem na kartę i szybciutko postawiłem na nogi.
Upgrade się robią na klik. Żyć nie umierać Panie Arku.

Zwróćcie uwagę że Autor wątku miał już wcześniej hot-spota i działał.
Teraz ten od Majfrendów nie działa.

Może mu coś przywiera, żre za dużo prądu etc.
No tak rzucam pomysłem.
73
A.

_________________
please visit http://dsb.wiresx.plhttp://dsb.WIRESX.pl http://kpgk.pl :)
73
Nowości ze świata kliknij http://sp9acq.pl

  
Electra17.08.2018 03:56:47
poziom 5

oczka
  
SP7AB
16.04.2018 21:43:39
poziom 1



Grupa: Użytkownik

QTH: JO91PR

Posty: 47 #2536140
Od: 2017-10-26
miałem takie ustawienia wpa_config
ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
update_config=1
ap_scan=1
fast_reauth=1
country=JP

network=
ssid="nazwa"
psk="haslo"
id_str="0"
priority=100



ustawiłem na takie
nano /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
update_config=1

network=
ssid="nazwa"
psk="haslo"



zaraz zobaczymy
  
sp9acq
16.04.2018 21:45:40
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Posty: 1119 #2536141
Od: 2010-1-10


Ilość edycji wpisu: 1
    SP7AB pisze:

    miałem takie ustawienia wpa_config
    ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
    update_config=1
    ap_scan=1
    fast_reauth=1
    country=JP

    network=
    ssid="nazwa"
    psk="haslo"
    id_str="0"
    priority=100



    ustawiłem na takie
    nano /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
    ctrl_interface=DIR=/var/run/wpa_supplicant GROUP=netdev
    update_config=1

    network=
    ssid="nazwa"
    psk="haslo"



    zaraz zobaczymy


oj widzę że chyba Koledzy mają rację
sieć?
Nie z każdym modemem to działa (WPA) i nie z każdym routerem.
_________________
please visit http://dsb.wiresx.plhttp://dsb.WIRESX.pl http://kpgk.pl :)
73
Nowości ze świata kliknij http://sp9acq.pl

  
SP7AB
16.04.2018 21:48:06
poziom 1



Grupa: Użytkownik

QTH: JO91PR

Posty: 47 #2536145
Od: 2017-10-26
Dobra nie mam sieci.... ale dziwne. Adres IP jest ale brak połączenia z internetem zdziwiony
  
sq9ddl
16.04.2018 21:50:29
poziom 3

Grupa: Użytkownik

QTH: Chabówka PL

Posty: 169 #2536146
Od: 2010-10-25
    SP7AB pisze:

    Dobra nie mam sieci.... ale dziwne. Adres IP jest ale brak połączenia z internetem zdziwiony



..... i po ptokach, powodzenia z internetem wesoły
_________________
ECHOLINK też fala.....
  
SP5QWK
16.04.2018 21:53:46
poziom 6



Grupa: Użytkownik

QTH: Łowicz/Warszawa

Posty: 990 #2536147
Od: 2009-2-19
Polecenie: ifconfig
plik resolve.conf w /etc/
pingowanie zewnętrznych adresów
_________________
Artur Łowicz JO92XC/ Warszawa KO02KF
SR5UVA Team http://www.sr5uva.org/
http://echolink.pl
FM-Link Team: http://fm-link.pl/


  
sp9acq
16.04.2018 21:54:37
poziom 6



Grupa: Użytkownik

Posty: 1119 #2536148
Od: 2010-1-10
a spróbuj dać samo
ctrl_interface=/var/run/wpa_supplicant bez DIR
_________________
please visit http://dsb.wiresx.plhttp://dsb.WIRESX.pl http://kpgk.pl :)
73
Nowości ze świata kliknij http://sp9acq.pl

  
SQ7SCC
16.04.2018 21:55:56
poziom 3

Grupa: Użytkownik

QTH: Lodz

Posty: 112 #2536149
Od: 2011-3-16
Dlatego dla pewności przy pierwszej konfiguracji sieci podłączyłem PI ZERO pod kabel RJ<,>,mUSB
_________________
Arek SQ7SCC
  
SP7AB
16.04.2018 22:00:46
poziom 1



Grupa: Użytkownik

QTH: JO91PR

Posty: 47 #2536150
Od: 2017-10-26
Coś jest nie tak z wpa_config. Właśnie zawiesiłem Raspi wesoły Muszę wgrać nowy soft od nowa. Albo spróbuje po wgraniu podłączyć to do neta kablem przy użyciu Raspi 2. Będe działał jutro. Poinformuje o postępach. Tymczasem Dobranoc i dziękuję.
  
SP5QWK
16.04.2018 22:02:18
poziom 6



Grupa: Użytkownik

QTH: Łowicz/Warszawa

Posty: 990 #2536151
Od: 2009-2-19
    SQ7SCC pisze:

    Dlatego dla pewności przy pierwszej konfiguracji sieci podłączyłem PI ZERO pod kabel RJ<,,>,,mUSB

No ok, ale można sobie wygenerować wsad do Wi-Fi, wrzucić na kartę i po sprawie -działa bez problemu.
http://www.pistar.uk/wifi_builder.php
Wygenerowany plik nagrywamy na kartę (np w windows z explorera)
_________________
Artur Łowicz JO92XC/ Warszawa KO02KF
SR5UVA Team http://www.sr5uva.org/
http://echolink.pl
FM-Link Team: http://fm-link.pl/


  
Electra17.08.2018 03:56:47
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 3 / 4>>>    strony: 12[3]4

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » D-STAR ICOM DV » MMDVM HOTSPOT PI-STAR

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

randki | własny sklep internetowy | promocje | CyberCiekawostki | darmowe forum | sklepy
opinie, testy, oceny | katalog stron | toplsta