NOWE POSTY | NOWE TEMATY | POPULARNE | STAT | RSS | KONTAKT | REJESTRACJA | Login: Hasło: rss dla

HOME » INNE » PROSZĘ O DORADĘ

Przejdz do dołu strony<<<Strona: 2 / 3>>>    strony: 1[2]3

Proszę o doradę

  
SP1ST
05.11.2017 20:26:06
poziom 5



Grupa: Użytkownik

QTH: kraina 44-ech wysp

Posty: 423 #2483878
Od: 2011-3-5
    sq6ade pisze:

    Dla złagodzenia podaję przepis na doradę. Rybka sprzedana w sklepie wypatroszona i oskrobana przez sprzedawcę w hipermarkecie !


    Poezja i żadne forum nie równa się temmu smakowi wesoły



Krzysiu, z całym szacunkiem dla Twojego poczucia humoru,ryba z hipermarketu... to smak podeszwy zużytego kalosza
Rybka to tylko prosto z kutra, ale we Wrocku to możecie o takiej rybce tylko pomarzyć. No chyba że umyślny dowiezie.
_________________
Krzysztof, SP1ST
D-STAR UZNAM Isl

  
Electra25.04.2024 18:39:41
poziom 5

oczka
  
canis_lupus
05.11.2017 20:41:06
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

QTH: Kraków

Posty: 7458 #2483890
Od: 2013-7-18
    SP1ST pisze:

      sq6ade pisze:

      Dla złagodzenia podaję przepis na doradę. Rybka sprzedana w sklepie wypatroszona i oskrobana przez sprzedawcę w hipermarkecie !


      Poezja i żadne forum nie równa się temmu smakowi wesoły



    Krzysiu, z całym szacunkiem dla Twojego poczucia humoru,ryba z hipermarketu... to smak podeszwy zużytego kalosza
    Rybka to tylko prosto z kutra, ale we Wrocku to możecie o takiej rybce tylko pomarzyć. No chyba że umyślny dowiezie.


Rozumiem, że nad Bałtykiem bez problemu dostaniesz doradę "z kutra"? jęzor
_________________
"Prezydium zapoznało się z wnioskiem Marka SP9UO, w którym domaga się podjęcia przez Prezydium działań przeciwko osobom szkalującym PZK, a szczególnie przeciwko członkom organizacji. Takie działania będą podjęte po zasięgnięciu opinii prawnej."

To mówiłem ja, "unlis i ukrywający coś, wstydzący się swojego znaku, człowiek z ulicy, losowa osoba z internetu, element, ignorant i darmozjad, anonimowy pirat, konfident, donosiciel, do d**y".
  
SP9JB
05.11.2017 20:55:00
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Posty: 179 #2483893
Od: 2012-9-12
    SP1ST pisze:

      sq6ade pisze:

      Dla złagodzenia podaję przepis na doradę. Rybka sprzedana w sklepie wypatroszona i oskrobana przez sprzedawcę w hipermarkecie !


      Poezja i żadne forum nie równa się temmu smakowi wesoły



    Krzysiu, z całym szacunkiem dla Twojego poczucia humoru,ryba z hipermarketu... to smak podeszwy zużytego kalosza
    Rybka to tylko prosto z kutra, ale we Wrocku to możecie o takiej rybce tylko pomarzyć. No chyba że umyślny dowiezie.


Ja uwielbiam sałatke węgierską
rybka ,jarzynki super
  
sq6ade
05.11.2017 23:02:03
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Użytkownik

QTH: Wrocław (Breslau) Party-n

Posty: 15112 #2483929
Od: 2008-3-21
    SP1ST pisze:

      sq6ade pisze:

      Dla złagodzenia podaję przepis na doradę. Rybka sprzedana w sklepie wypatroszona i oskrobana przez sprzedawcę w hipermarkecie !


      Poezja i żadne forum nie równa się temmu smakowi wesoły



    Krzysiu, z całym szacunkiem dla Twojego poczucia humoru,ryba z hipermarketu... to smak podeszwy zużytego kalosza
    Rybka to tylko prosto z kutra, ale we Wrocku to możecie o takiej rybce tylko pomarzyć. No chyba że umyślny dowiezie.


Eee ale nie z polskiego hipermarketu wesoły
Są takie gdzie rybki z oceanu wprost wesoły
_________________
Wiosna się budzi w całej naturze
Witana rzewnym słowików pieniem,
W zielonym gaju, ponad strumieniem,
Kwitną prześliczne dwie róże.

Obrazek
  
HF1D
05.11.2017 23:19:48
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

QTH: Szczecin JO73hi

Posty: 2299 #2483932
Od: 2015-1-28
Dla Krzysia SP1ST szacunek i wielki "LIKE" za tą rybkę z kutra.
Nie ma nic lepszego. Dorsz przywieziony na brzeg jest innym dorszem niż złapany i przyrządzony na pokładzie.

Dla pozostałych dyskutantów informacja.
Owe fora o które kolega tak się dobija do adminów nie istnieją od około 10 lat.
_________________
Pozdrawiam
Jurek
HF1D

Obrazek
  
SP9JB
06.11.2017 00:15:29
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Posty: 179 #2483944
Od: 2012-9-12
    HF1D pisze:

    Dla Krzysia SP1ST szacunek i wielki "LIKE" za tą rybkę z kutra.
    Nie ma nic lepszego. Dorsz przywieziony na brzeg jest innym dorszem niż złapany i przyrządzony na pokładzie.

    Dla pozostałych dyskutantów informacja.
    Owe fora o które kolega tak się dobija do adminów nie istnieją od około 10 lat.


Sat kurier nie istnieje
mega bzdura
http://forum.satkurier.pl/
  
SP9JB
06.11.2017 00:48:39
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Posty: 179 #2483950
Od: 2012-9-12


Ilość edycji wpisu: 1
Do SP9GMK

mam pytanie

1- czy pisanie proszenie o odbanownaie mnie jest karalne ?

Wiem że mnie nie lubią było jak było
ale trzeba dać inną szanse

2 sprawa są też kanąły irc na których są krótkofalowcy
oni też mnie nie chcą motywacja brak polskich liter
ja nie umie tego technicznie zrobić
napisałem by mi pomogli i nic


  
HF1D
06.11.2017 08:02:51
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

QTH: Szczecin JO73hi

Posty: 2299 #2483983
Od: 2015-1-28
    SP9JB pisze:



    Sat kurier nie istnieje
    mega bzdura
    http://forum.satkurier.pl/


Nie napisałem, że wszystkie tylko że dwa już nie istnieją.
Jakiś czas temu kolega dzwonił do mnie błagając o interwencję u administratora forum ze Szczecina, chociaż nie mam żadnego związku z forami telewizyjnymi. I nie zamierzam mieć.
Przypomnę słowa kolegi, że został wywalony z tych forów chyba z siedem czy osiem lat temu. Nie pamiętam dokładnie bo mam trochę innych spraw, ale jeden z kolegów krótkofalowców ze Szczecina pamięta tamte sytuacje.

Co do banowania, to fora są zazwyczaj prywatne i to właściciel forum będący administratorem (tak samo jak na PKI) decyduje co mu się podoba, a co nie i kogo toleruje, a kogo nie chce na forum.
Nie sądzę aby można było cokolwiek wyegzekwować czy wymusić.
Jeżeli danej osoby nie chcę widzieć u mnie w domu to nawet jak przyjdzie to go nie wpuszczę.
Jeżeli będzie próbował kolejny raz to wezwę policję pod zarzutem nękania i zakłócenia miru domowego.

Twoje działania, które tak chętnie opisujesz da się podciągnąć pod nękanie.

A tak po prawdzie śledziłem watek i nie zamierzałem się w nim odzywać bo szkoda czasu, ale kolega ze Świnoujścia sprawił, że przypomniał mi się smak pysznego świeżo złowionego pod Ustką dorsza.
_________________
Pozdrawiam
Jurek
HF1D

Obrazek
  
SP9JB
06.11.2017 13:01:03
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Posty: 179 #2484079
Od: 2012-9-12
Sprawa nie aktualna
wczoraj napisałem pismo do głównego
admina i właśiciela największego forum tv sat -komputery telekomunikacja
treść prośba itd
odpowiedz pisz śmiało
koniec tematu
  
SQ6PNP
06.11.2017 13:43:36
poziom 4



Grupa: Użytkownik

QTH: Wrocław, JO81KD

Posty: 282 #2484102
Od: 2011-1-22
No to nieźle, gratuluję. Napisz jak Ci coś odpisze admin i właśiciel największego forum tv sat -komputery telekomunikacja
_________________
Brak stopki postów :)
  
SP9JB
06.11.2017 15:42:05
poziom 3

Grupa: Użytkownik

Posty: 179 #2484131
Od: 2012-9-12
Mówiłem ze napisał zgodził się i jeszcze zachęcił
pisząc śmiało
  
Electra25.04.2024 18:39:41
poziom 5

oczka
  
SP2LIG
06.11.2017 17:20:13
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Użytkownik

QTH: GDYNIA

Posty: 13005 #2484150
Od: 2009-3-16
    HF1D pisze:


    ........Nie ma nic lepszego. Dorsz przywieziony na brzeg jest innym dorszem niż złapany i przyrządzony na pokładzie........





HF1D.


Jurek, cyt " przyrządzony na pokładzie " pewnie na starym przepalonym oleju i z surówką z wodorostów, żartuję oczywiście. Spróbuj tego pierwszego.

Jak będziesz kiedyś w Orłowie(dzielnica w Gdyni) to przy molo jest knajpka/smażalnia(ta przy plaży) i tam podają dorsza realnie prosto z kutra a nie z chłodni. Filet to taki o grubości ok 2-3 cm, surówka z kiszonej kapusty, mogą być młode ziemniaki lub frytki(na świeżym oleju). To wszystko posypane świeżym koperkiem, totalnie bez ości.
To jest niebo w gębie, ten przyrządzony na pokładzie jest raczej bez szans. Takie jest moje zdanie.
Oczywiście wszystko dostępne jest na bank tylko w sezonie. Po sezonie może też jest dostępne, nie mam wiedzy. Bywam tam tylko w sezonie.
Polecam wszystkim, takiego dorsza nie zjecie nigdzie. Spróbujesz raz i na tego z pokładu już nie spojrzysz.
_______________
Greg SP2LIG
  
SP1ST
06.11.2017 19:34:52
poziom 5



Grupa: Użytkownik

QTH: kraina 44-ech wysp

Posty: 423 #2484198
Od: 2011-3-5
    SP2LIG pisze:

      HF1D pisze:


      ........Nie ma nic lepszego. Dorsz przywieziony na brzeg jest innym dorszem niż złapany i przyrządzony na pokładzie........





    HF1D.


    Jurek, cyt " przyrządzony na pokładzie " pewnie na starym przepalonym oleju i z surówką z wodorostów, żartuję oczywiście. Spróbuj tego pierwszego.

    Jak będziesz kiedyś w Orłowie(dzielnica w Gdyni) to przy molo jest knajpka/smażalnia(ta przy plaży) i tam podają dorsza realnie prosto z kutra a nie z chłodni. Filet to taki o grubości ok 2-3 cm, surówka z kiszonej kapusty, mogą być młode ziemniaki lub frytki(na świeżym oleju). To wszystko posypane świeżym koperkiem, totalnie bez ości.
    To jest niebo w gębie, ten przyrządzony na pokładzie jest raczej bez szans. Takie jest moje zdanie.
    Oczywiście wszystko dostępne jest na bank tylko w sezonie. Po sezonie może też jest dostępne, nie mam wiedzy. Bywam tam tylko w sezonie.
    Polecam wszystkim, takiego dorsza nie zjecie nigdzie. Spróbujesz raz i na tego z pokładu już nie spojrzysz.
    _______________
    Greg SP2LIG




Grzegorz, wsadź swoje 4 litery do auta i pojedź do Władysławowa, tam wejdź na pokład kutra który wozi wędkarzy na połowy dorsza.
Jak grzecznie poprosisz to załoga usmaży Tobie "pomukla" na żeliwnej patelni, świeżym oleju rzepakowym a może i dostaniesz surówki z kiszonej w domu szypra kapusty. W Gdyni /w Świnoujściu również/są miejsca które proponują dorsza prosto z kutra, niestety ale w czasie trwania zakazu połowu tej ryby.
Powiedz jeszcze że dzisiejsza kiełbasa krakowska jest lepsza od "zaworowa wurst".

Zaworowa wurst- kielbasa Baltonowska z cebulka zawinięta w sreberko od wedlowskiej czekolady i położona na chwilkę na zawór pary tuż przy kotle.
Jeśli ja jadłeś to wiesz o czym piszę i błagam nie porównuj " realnie prosto z kutra" do "prosto z kutra".
Pozdrawiam

_________________
Krzysztof, SP1ST
D-STAR UZNAM Isl

  
sq6ade
06.11.2017 19:51:01
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Użytkownik

QTH: Wrocław (Breslau) Party-n

Posty: 15112 #2484203
Od: 2008-3-21
Napiszcie do admina o dział kulinarny. Może pogodzi zwadliwych. Przez żołądek do serca lol bardzo szczęśliwy
_________________
Wiosna się budzi w całej naturze
Witana rzewnym słowików pieniem,
W zielonym gaju, ponad strumieniem,
Kwitną prześliczne dwie róże.

Obrazek
  
SQ5RWS
07.11.2017 00:55:18
poziom 4



Grupa: Użytkownik

QTH: W-wa/Konin/Ostróda

Posty: 294 #2484305
Od: 2012-1-3


*** ZA TEN WPIS UŻYTKOWNIK SQ5RWS OTRZYMAŁ OSTRZEŻENIE ***



Jacku SP9JB, czy Ty jesteś pierdolnięty?
_________________
Marcin
  
SP9TTG
07.11.2017 09:22:23
poziom 3



Grupa: Użytkownik

QTH: Częstochowa, JO90NT

Posty: 116 #2484367
Od: 2011-8-19
Obrazek
_________________
Piotr SP9TTG
  
SP2LIG
07.11.2017 09:35:00
moc !!!
wydawało się ze wiecej już sie nie da ale jednak !



Grupa: Użytkownik

QTH: GDYNIA

Posty: 13005 #2484373
Od: 2009-3-16
[quote=SP1ST]
    SP2LIG pisze:

      HF1D pisze:


      ........Nie ma nic lepszego. Dorsz przywieziony na brzeg jest innym dorszem niż złapany i przyrządzony na pokładzie........





    HF1D.


    Jurek, cyt " przyrządzony na pokładzie " pewnie na starym przepalonym oleju i z surówką z wodorostów, żartuję oczywiście. Spróbuj tego pierwszego.

    Jak będziesz kiedyś w Orłowie(dzielnica w Gdyni) to przy molo jest knajpka/smażalnia(ta przy plaży) i tam podają dorsza realnie prosto z kutra a nie z chłodni. Filet to taki o grubości ok 2-3 cm, surówka z kiszonej kapusty, mogą być młode ziemniaki lub frytki(na świeżym oleju). To wszystko posypane świeżym koperkiem, totalnie bez ości.
    To jest niebo w gębie, ten przyrządzony na pokładzie jest raczej bez szans. Takie jest moje zdanie.
    Oczywiście wszystko dostępne jest na bank tylko w sezonie. Po sezonie może też jest dostępne, nie mam wiedzy. Bywam tam tylko w sezonie.
    Polecam wszystkim, takiego dorsza nie zjecie nigdzie. Spróbujesz raz i na tego z pokładu już nie spojrzysz.
    _______________
    Greg SP2LIG




Grzegorz, wsadź swoje 4 litery do auta i pojedź do Władysławowa, tam wejdź na pokład kutra który wozi wędkarzy na połowy dorsza.
Jak grzecznie poprosisz to załoga usmaży Tobie "pomukla" na żeliwnej patelni, świeżym oleju rzepakowym a może i dostaniesz surówki z kiszonej w domu szypra kapusty. W Gdyni /w Świnoujściu również/są miejsca które proponują dorsza prosto z kutra, niestety ale w czasie trwania zakazu połowu tej ryby.
Powiedz jeszcze że dzisiejsza kiełbasa krakowska jest lepsza od "zaworowa wurst".

Zaworowa wurst- kielbasa Baltonowska z cebulka zawinięta w sreberko od wedlowskiej czekolady i położona na chwilkę na zawór pary tuż przy kotle.
Jeśli ja jadłeś to wiesz o czym piszę i błagam nie porównuj " realnie prosto z kutra" do "prosto z kutra".
Pozdrawiam
[/quote]


SP1ST.

Krzysiek, dojazd do Władka w sezonie to tak ok 3h, więc szkoda czasu. Wiem jak jest bo byłem wielokrotnie. W Gdyni przy Al. JP II stoi kuter "Bar Pomorza" i tam też mają realnie świeżego dorsza. Ale już w knajpach na lądzie wzdłuż tej samej Al. JP II możesz dostać również dorsza ale tylko z nazwy świeżego, tz świeżo wyjętego z chłodni. Oczywiście zdaje sobie sprawę że w innych miejscowościach wybrzeża również można dostać coś dobrego. O świeżości dorsza świadczy m in grubość fileta. Ostrzegam przed kupnem w/w w Rewie, tam dostaniesz świeżą ale o grubości zelówki.

O zaworówie nie wspominaj bo szczury lądowe nie mają pojęcia o czym mowa, zawsze była super. Temat zaworówy był już poruszany na tym forum.
_______________
Greg SP2LIG
  
HF1D
07.11.2017 09:49:04
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

QTH: Szczecin JO73hi

Posty: 2299 #2484380
Od: 2015-1-28
    SP1ST pisze:


    Powiedz jeszcze że dzisiejsza kiełbasa krakowska jest lepsza od "zaworowa wurst".


Krzysztof,

siedzę w robocie, ale aż mi ślinka pociekła gdy wspomniałeś o zaworowej wesoły
Przypomniałeś mi "szczenięce lata"

Grzegorz,

a propos smażalni to nie wym czym wywołałem szczerość pani w Pucku, ale na pytanie czy "ryba rzeczywiście świeżo wędzona?" pani powiedziała "wędzimy ok 4-5 rano, a potem podgrzewamy w mikrofalówce".
4-5 rano akceptuję, ale mikrofalówki już nie.

A jeżeli mam ochotę na prawdziwą rybę to są dwie ocje:
1. płynę kutrem na dorsze,
2. jadę do Wismaru lub Stralsundu na ulubioną bułeczkę ze śledziem, a przy okazji czekam na otwarcie wędzarni.

Krzysztof pewnie wie lepiej ode mnie co mówi, a ja przekonałem się organoleptycznie, że ryba wyłowiona i zjedzona i ryba wyłowiona, dowieziona na brzeg i zjedzona to są różne ryby.
Szczególnie w przypadku dorsza.

_________________
Pozdrawiam
Jurek
HF1D

Obrazek
  
SQ6NDM
07.11.2017 10:14:26
poziom najwyższy i najjaśniejszy :-)



Grupa: Użytkownik

QTH: JO90AK

Posty: 1971 #2484391
Od: 2009-3-29
    SQ5RWS pisze:

    Jacku SP9JB, czy Ty jesteś pierdolnięty?


Miło było Cię poznać tu na forum.
_________________
Szymon
https://pk-ukf.pl/
https://mmmonvhf.de/es.php?year=2020
144MHz FT817 + PA 40W + 6 el. DK7ZB (boom 2,6m) + rotor/70cm FT817 + 14 el. DK7ZB (boom 3,1m) + rotor

ObrazekObrazek
  
SP6OPF
07.11.2017 11:42:59
poziom 5

Grupa: Użytkownik

QTH: Lubin/JO81CJ

Posty: 403 #2484406
Od: 2011-2-25
    SQ5RWS pisze:

    Jacku SP9JB, czy Ty jesteś pierdolnięty?


Po czym "kolego" wnosisz stan Kolegi Jacka?
  
Electra25.04.2024 18:39:41
poziom 5

oczka

Przejdz do góry strony<<<Strona: 2 / 3>>>    strony: 1[2]3

  << Pierwsza     < Poprzednia      Następna >     Ostatnia >>  

HOME » INNE » PROSZĘ O DORADĘ

Aby pisac na forum musisz sie zalogować !!!

TestHub.pl - opinie, testy, oceny